keskiviikko 21. elokuuta 2013

Särkänniemestä sänkykaupoille ja muita tarinoita

Lauantaina olimme viettämässä aamupäivää Särkänniemessä kera ystäväperheen. Ystäväperhe oli VTS:n asukkaana saanut ilmaisliput itselleen ja lunastanut "ystäväliput" hintaan 10€/kpl. Näillä lipuilla pääsi kaikkiin paikkoihin ja laitteisiin! Alle 3-vuotiaat pääsivät ilman lippuja. Harmi vain, ettemme voineet ystävän kanssa hyödyntää lippuja laitteissa mitenkään, kun olemme molemmat raskaana. Kävimme kyllä hurvittelemassa muutamissa iiseissä laitteissa noiden taaperoiden kanssa, wuhuu! Kaiholla katselin mm. Take Offia... ehkä ensi kesänä sitten? Miehet sentään kävivät Halfpipessa, jonka olen ristinyt viime kesäisen häämatkamme jälkeen "kuolemanpelkolaitteeksi"...

Possut junassa ;)


Rallia Leppäkertuilla

Tattirallissa ( :D ) äidin kanssa. Äiti joutui olemaan sivuttain, koska turvakaari ei muuten mahtunut kiinni mahan takia! Alareunassa näkyykin mahaa...


Koiramäessä keinumassa


Huvilaitealueen lisäksi käytiin tutustumassa Koiramäkeen. Se oli kyllä kiva paikka! Suosittelen varsinkin isommille lapsille, joille on jo luettu Mauri Kunnaksen kirjoja. Siellä oli taaperoita kiinnostavien hahmojen lisäksi myös kotieläimiä, kuten lampaita, hanhia ja koiranpentuja sekä kaikenlaisia leikkipaikkoja.

Pikkukarhu suhtautui hurvitteluun stoalaisen tyynesti, kuten aina. Taisi vähän jännittää! Yhdessä laitteessa karkasi pieni hymynpoikanen, mutta muuten kyllä laitteet vetivät vakavaksi. Kaksi ja puoli tuntia hurvittelua oli ihan riittävästi meille kaikille, ja päätimmekin sitten oman perheen kesken jatkaa päivää Ikeassa. 

*******************************************

Periaatteessa hyvä idea, mutta toisaalta taas... ai että mä kärsin! Ihan ensimmäiseksi mentiin lounastamaan, mikä sujuikin oikein mukavasti. Tarkoitus ei ollut kiertää koko puljua, vaan käydä nappaamassa tarvittavat eli sänky, patja, petari, peitto ja tyyny Pikkukarhulle. Kyllähän siinä silti tuli pyörittyä hyvä tovi, eikä yliväsynyt Pikkukarhu malttanut istua rattaissa lainkaan. Juoksi karkuun minkä kerkesi! Meikeläisen jalat olivat aivan rikkipoikkiturvoksissa ja vatsa painoi. Saatiin kuitenkin tarvittavat ostettua ja vähän ylimääräistäkin: parit muotoonommellut lakanat ja petivaatteet uuteen sänkyyn. Niin, ja yöpöytä meille, samaa sarjaa lipastojen kanssa.

Loppuilta menikin rennoissa meiningeissä, kuten varmaan kaikki Ikeassa joskus käyneet tietävät. Eli Mies kasasi otsa hiessä sänkyä todetakseen jälleen kerran, että hänen on pakko mennä vielä Ikeaan reklamoimaan. Tällä kertaa sängyn turvalaita oli jo valmiiksi hiukan halki, joten hän lähti vaihtamaan sitä. Viimeksi sängystä puuttui sälepohja (olisi pitänyt ostaa erikseen, mutta Mies ei ollut huomannut) ja sitä ennen lipaston laatikon kisko oli jotenkin vääntynyt. Onneksi meiltä ei ole mikään tolkuttoman pitkä matka Ikeaan, mutta kyllähän nuo reklamaatioreissut saa verenpaineen nousemaan kiitettävästi. 

Pikkukarhun ja veikan huoneesta tuli melko ahdas, kun siellä on iso sänky, pinnasänky sekä kirjahylly. Muuta sinne ei mahdukaan, eikä huoneen ovi mahdu aukeamaan kokonaan kirjahyllyn takia. Melkoinen tilaihme tämä meidän asunto, joo-o. Mutta ei tuota pinnistä kannata pistää poiskaan, kun tulokas tulee nukkumaan korisängyssään max. 6kk saakka.


Yöt uudessa sängyssä eivät ole menneet kovin hyvin vielä. Pari ekaa yötä olivat melko levottomia ja pyöriessään unissaan Pikkukarhu poksautteli päätään sängyn laitoihin heräten siihen. Nyt taas pari yötä on mennyt niin, että hän kyllä nukkuu alkuyön hyvin, mutta herää kolmen jälkeen huutamaan hysteerisesti. Öisin hän ei tule itse pois sängystä. En usko tuon itkemisen johtuvan sängystä, mutta mitähän se sitten voisi olla? Hampaita ei ole tulossa, ainakaan ei näy mitään. Jotain kauhukohtauksia ehkä? Vatsavaivoja? Rauhoitteluun menee yli tunti. Olen tänäänkin herännyt sitten neljältä, kun en saanut itse enää unta Pikkukarhun nukahdettua uudelleen.

Mutta herätessään päivä- ja yöunilta Pikkukarhu on itse tullut pois sängystä. On se niin hellyyttävä näky, kun toinen tepsuttelee pupu kainalossa omasta huoneestaan tukka pystyssä ja tulee halaamaan. Snif. 

*************************************

Vatsavaivaepäilyistä tuli mieleen ihottumatilanne. Ihottumahan parani, kun PK oli ilman maitoa ja mahdollisimman vähän ilman Bummareita. Otettiin aamu- ja iltamaito takaisin kuvioihin ja Bummareita on nyt ollut välillä käytössä... ja taas se ihottuma lehahti! Epäilen maitoa enemmän kuin vaippoja, joten jätettiin maito heti pois. Onneksi Pikkukarhu on alkanut juoda vettä ihan hyvin, ennen hän ei oikein suostunut juomaan sitä pieniä hörppyjä enempää. Maitoa ei ole tarvinnut muuten karsia pois ruokavaliosta, vaan PK syö edelleen jugurttia, juustoa jne. Näillä mennään.

*****************************************

Eräs lukijani tässä kyseli, että onko vaippojen hajuongelma ratkennut jo. Itse asiassa on! Ensinnäkin keittopesin kaikki vaipat ihottuman takia ja toisekseen olen alkanut käyttää huuhteluohjelmaa lisähuuhtelun lisäksi. Eli pesen vaipat 60 asteen normaalipesussa lisähuuhtelulla ja ohjelman loputtua laitan vielä huuhteluohjelman. Olen huomannut, että huuhteluohjelman alussa vaipat vaahtoavat vielä aivan törkeän paljon, vaikka käytänkin puolet suositellusta pesuainemäärästä vaippapyykkiin. Luultavasti niihin on aiemmin jäänyt pesuainejäämiä. Nämä uudehkot pesukoneet kun ovat tosiaan niin vettä säästäviä, ettei huuhteluteho ole kaikista parhain. Pesuaineena käytetään edelleenkin Erisania, kun parempaa ei ole tullut vastaan.

*******************************************
P.s POKS 36+0!
P.p.s lähden tästä nauttimaan JALKAHOIDOSTA ihan hoitolaan (siskon hoitolaan, mutta kumminkin!)

8 kommenttia:

  1. Repeilen Tattirallille ja sille, ettet mahtunut kyytiin, kuin sivuttain. HAHAHAHA.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ootahan vaan, kyllä se sinunkin aikasi pallomasina vielä koittaa!

      Poista
  2. Meidän poika oli heinäkuussa Keskisellä tivolissa. Oli ihan naama peruslukemilla istunut laitteissa. Kai se jotain olisi sanonut, jos ei olisi tykännyt...? :) Välillä oli vähän hymyäkin tullut, kun isä oli heilutellut. Itse olin kaupassa shoppailemassa, joten en ollut itse näkemässä.

    Ikeasta: arvaas vaan kun me oltiin sukuloimassa Jönköpingissä Ruotsissa ja oltiin siellä Ikeassa ostoksilla. Jos olis pitänyt lähteä reklamoimaan. Tai toisella reissulla Haaparannan Ikeassa... No kaipa Suomessakin korvaisivat, jos olisi jotain vikaa ollut. Tosin me kyllä osteltiin vaan astioita ja pikkukrääsää.

    Vai keittopesu ja pesuaineen vähentäminen. Kestääkö kaikki 90 asteen pesun, kun meillä ainakin valtaosassa lukee 60 astetta...? Ja minä taas olen lisännyt pesuainetta, kun kerran haisevat kuvottavan pahalle. :D No ainakin pitää kokeilla tuota lisähuuhtelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi itku sentään... Meidän koneessa erillinen huuhteluohjelma linkouksineen kestää 33 minuuttia... Siinä tulee vaippapyykille kestoa kerrassaan...

      Poista
    2. Mä kans aattelin, että kerta nyt ei itkua vääntänyt siä laitteissa, niin kai se ihan jees oli :P Joo-o, noissa Ikean huonekaluissa on monella tutullakin ollut kaikenlaista, ja ovat sitten vaan sieltä ilmottaneet, että tuokaa tänne niin vaihdetaan koko paska tai sitten se tietty osa. Aika monet joutuu kuitenkin ajamaan satoja kilsoja Ikeaan, niin on se kyllä aika kurja juttu sitten.

      Mä arvoin pitkään, että laitanko mm. Bummarit keittopesuun, kun niissähän on se 60 asteen pesumerkintä. Mut monet ovat kertoneet keittopesseensä niitä, niin uskalsin. Mikään vaippa ei ole vielä mennyt atomeiksi muutamissa 90 asteen pesuissa, mut ei niitä hirveän usein kyllä uskalla tehdä. Jotkut ns. kiinavaipat saattaa kyllä hajota, laminointi irrota tms.

      Vaippapyykissä tulisi käyttää vain puolet siitä suositellusta pesuaineen määrästä JA kone ei saisi olla ihan täysi. Kannattaa kokeilla näitäkin kikkoja, jos ei jaksa pelata sillä huuhteluohjelmalla. Meillä se on kans 30min, niin pyykki pyörii kolme tuntia. Mä tosin katkaisen ekan pesuohjelman koneen aloitettua kuivauslinkouksen ja pistän suoraan huuhtelulle, niin siinä säästyy ehkä joku 15 minsaa :) Toivottavasti saat hajuhaitat taltutettua!

      Poista
    3. Ai puolet suositellusta pesuaineen määrästä. Auts. Ja kun olen nimenomaan ajatellut että se on likaisempaa pyykkiä, kuin mitä tavallinen kerran käytetty paita tms, niin tarvitsee paljon pesuainetta. Siellähän pestään "sitä itseään"... Olen sitten laittanut parikymmentä milliä enemmän, kuin mitä pullossa lukee. Ja aika usein kyllä on konekin liian täynnä. Niitä vaippoja vaan kertyy niin salakavalasti.

      Meillä saa kyllä koneen laitettua ilman loppulinkousta. Sit pitää vaan olla kärppänä laittamassa 5 min tyhjennyksen ja sit sen jälkeen perään tuo ylimääräinen huuhtelu. Että kyllä siinä kikkailla saa kiitettävästi. :)

      Poista
  3. Josko kokeilis laktoositonta maitoa, ei tarvitse jättää maitoa pois ja se auttanut monta ihottumapyllyä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, sitä aateltiin seuraavaksi :) antaa tuon takaliston vaan parantua eka kunnolla...

      Poista

Kiitos, kun jätät viestin!