keskiviikko 28. elokuuta 2013

Sairaalakassi (rv 37+0)

Kuulun niihin ihmisiin, jotka muutenkin raijaavat mukanaan puolta omaisuuttaan paikasta toiseen. Eipä sinne synnyttämäänkään siis ihan vähillä kamppeilla lähdetä. Olen yrittänyt pitää tavaramäärän minimissä, mutta kyllähän siitä sairaalakassista aikamoinen säkki tuli...

SYNNYTYKSEEN:

- neuvolakortti *
- synnytystoiveet kirjoitettuna paperille *
- TENS (vuokralla Tampereen Napapiiriltä, saan sen ensi viikolla) *
- homeopaattiset valmisteet *
- vihko+kynä
- kamera+ laturi  *
- puhelin + laturi (musiikin kuuntelua varten)
- pari cd:tä (luultavasti muutama Nightwishin levy) *
- kuulokkeet
- kirja (jos menee odotteluksi, mitä en todellakaan toivo)
- eväät (mm. pillimehuja, proteiinijuomaa, vissyä, keksejä...) *
- sisäkengät itselle ja miehelle *
- vauvalle Ruskovillan luonnonsilkkimyssy *
- pari harsoa + lisäimut + näpsy + parit villikset *


OSASTOLLE:

- imetysliivejä *
- kestoliivinsuojia *
- kestositeitä (katsotaan, onko niistä mihinkään, jos jälkivuoto on samaa luokkaa kuin viimeksi)
- imetystoppi (jos en kestä sitä sairaalan kaapua tälläkään kertaa)
- Weledan imetystee
- homeopaattiset valmisteet imetykseen *
- sukkia (koska ne sairaalan sukat on vaan niiiiiiin kamalia!) *
- aamutakki (pieninkin koko sairaalassa oli minulle hirveän iso, eikä se päällä ollut helppo liikkua tai mitään muutakaan)
- omia alushousuja (valtavia mammakalsareita, ettei vaan tarvitse käyttää niitä kamalia verkkopöksyjä!)
- hygieniatarvikkeet (dödö, puhdistusaine, kasvovesi, rasva, shampoo, suihkusaippua, hammasharja, tahna, huulirasva) *
- hiusharja + panta + hiuslakka (lyhyet etuhaituvat on joka päivä taltutettava lakalla, muuten menee hermot) *
- silmälasit + kotelo *
- piilareita (kertakäyttöisiä)
- rahapussi
- tutti (jota en kyllä tarjoa vauvalle, ellei ole ihan "pakko")
- ensipupu (Pentikin vaaleansininen, samanlainen kuin Pikkukarhulla)
- kantoliina (beige Hug-a-Bub)
- kestovaippoja + villiksiä (Ikean kassillinen. Toivottavasti huonekaveri on edes vähän kestomyönteinen...) *
- Iso likavaippapussi x2 *

Ihana kassi, josta meni kantokahvat hajalle. Onneksi siinä on vielä olkahihna...

Sairaalakassi, vaippakassi ja kengät erikseen muovipussissa




Ja sitten vielä se toinen kassi, jonka mies tuo tullessaan noutamaan meitä kotiin:

KOTIINLÄHTÖKASSI:





vauvalle
- 50cm & 56cm bodyt
- 56cm housut (alle on mahduttava villikset tarpeen vaatiessa)
- kaksi jatkopalaa bodyihin
- tumput, töppöset ja sukat
- hattu (jos tuo Newbie on liian paksu vielä, niin sitten luonnonsilkkimyssy)
- vanuhaalari
- neulehaalari (haalareista keliin sopivampi)
- peitto
- tuttinauha


Vaatteita vauvalle oli vaikea valita, koska ei yhtään tiedä vauvan kokoa ja sitä, miten villikset tulevat mahtumaan minkäkin bodyn/housujen kanssa. Täytyy siellä osastolla sitten venkslata toimiva kokonaisuus. Ja kun ei yhtään tiedä, miten nuo kelit ehtivät tässä vielä muuttua! Nyt on ollut päivisin +20 astetta, mut parin-kolmen viikon päästä saattaa olla ihan eri meininki.

äidille
- blingon mustat joogahousut (ah, niin mukavat!)
- imetystoppi
- pitkähihainen imetyspaita
- musta neuletakki

Sellainen fiilis, että jotain tosi tärkeää unohtuu! Mutta mitä? Mitä tuosta VOI enää puuttua? Ai niin, se vauva...

Jälkiedit. Tähdellä (*) on merkattu ne asiat, joita oikeasti tarvitsin. Sairaalassa olimme vain 1,5vrk.

10 kommenttia:

  1. Hahaa, ollaan me niiin erilaisia taas! :D
    Mä ajattelen, että miksi ihmeessä ottaisin omia vaatteita - sairaalan kaapu ei kiristä mistään, ja niitä saa liata siihen tahtiin kuin huvittaa eikä tavitse itse pyykätä. Ja nehän likaantuukin vauhdilla, kun on jälkivuoto ja maidonnousu. Ja ne verkkopikkaritkin - eihän sitä verkkoa tunne kun se järkky side kuitenkin täyttää koko housun. Ja niissäkin sama homma, ei tarvii pyykätä heti kotiin päästyä.
    Ja tutti, mä en halua alkaa tutiksi itse, todellakin annan sen heti jos siltä vaikuttaa. Öö.. ja miksi kotiinlähtökassissa täytyy olla noin monet vauvanvaatteet, eikö yhdet riitä..?

    Ja synnytykseenkään en kyllä ota mukaan yhtään mitään muuta kuin kameran. Siis kännykkä, vihko?? mitä niillä siellä tekee + ei edes saa saliin ottaa puhelinta Tayssissa. Ja musiikkia, ei mulle ei, mitään ääniä muuta kuin mun karjuntaa saa kuulua, kukaan ei saa edes puhua. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se kaapu on niin älyttömän hiostava ja valtavan suuri! Mulla oli tosi ahdistava olo siinä viimeksi. Voihan se olla, että en käytä noita omia vaatteita lainkaan, mutta viimeksikin jouduin pyytämään miestä tuomaan ne sairaalaan. Pyykkiä nyt joutuu joka tapauksessa pesemään heti kotiin päästyä, kun arki rullaa normaalisti siellä... Mulla ei kyllä viimeksi tullut mitään ohivuotoja, vaikka se jälkivuoto olikin aika rajua. Saas nähdä, miten nyt. Noi vanhat pikkarit on jo muutenkin ihan roskiskamaa, että ei se paljon harmita, vaikka niitä ei jaksaisikaan pyykätä enää sitten.

      Mulla on siis puhelimessa soitin, josta kuuntelen musiikkia. Puhelin saa olla lentokonetilassa salissa, se ei silloin lähetä tai vastaanota signaaleja. Vihko sen takia, jos sattuu meneen samanlaiseksi odotteluksi se synnyttäminen kuin viimeksi, että voi pistää vähän fiiliksiä ylös. Ei niitä välttämättä enää myöhemmin muista.

      Ja sen takia monet kotiinpaluuvaatevaihtoehdot vauvalle, että viimeksi 56cm oli aika tosi iso. Toisaalta taas 50cm saattaa olla jo pieni. Nyt kun on vielä kestovaipat, niin on vaikeaa arvioida sopivan kokoisia vaatteita. Ne sitten pistetään, mitkä parhaiten sopii... Viimeksi en kiinnittänyt kotiinpaluuvaatteisiin mitään huomiota, kun taas nyt tuntuu siltä, että on kiva "panostaa" :)

      Kukin tekee tavallaan... ;)

      Poista
    2. Joo, oli meilläkin ne vauvan kotiinmenovaatteet hirveän isot, mutta eihän se mitään haittaa. Kotonahan ne voi sitten vaihtaa puolen tunnin päästä jos haluaa. Mutta mä nyt en tunnetusti muutenkaan panosta lasteni pukeutumiseen tippaakaan :P

      Varmaan minäkin haluaisin kulkea jossain tavallisissa vaatteissa, jos mulla olisi samanlainen kokemus eri osastolla olevasta vauvasta. Mutta kun vauva on vierihoidossa niin eihän siinä oikeastaan poistu huoneesta melkein minnekään joten ei ole vaatteillakaan niin väliä. Tai jos vaikka tällä kertaa päätyisi sinne sairaalahotelliin niin siellähän ei ruokaa tuoda huoneeseen ymmärtääkseni, niin ehkä haluaisi kulkea jossain vähän nätimmässä asussa kun liikuskelee huoneen ulkopuolella.

      Poista
    3. Niin, mä kun en tosiaan tiiä, millaista se tavallinen osastolla olo on sitten. Jos vaan siinä sängyn ja jääkaapin väliä suhaa suurin piirtein, niin ne sairaalan kamppeet saattaa olla ihan kivatkin. Tosin se pitkähihainen kaapu on liian kuuma... aattelin, että voin sitten nukkua topissa ja pikkuhousuissa tarvittaessa. Mutta TOIVOTTAVASTI pääsisi sinne potilashotelliin! Ehkä siellä tosiaan on kiva sitten pukeutua vähän siistimmin... :P

      Poista
  2. Haha, luin vaan listan tuosta ekan otsikon alta ja ajattelin, että eihän tuossa nyt niin paljon tavaraa ollut... Sehän olikin vasta se lyhyin lista. :D Voin kuvitella että olen itse ihan samanlainen sitten kun lähden synnyttämään.. Taidankin ottaa tämän sun listan malliksi siitä mitä tarvitsen sitten! Ihanaa että muutkin "ylipakkaa" (niinkuin mies aina sanoo), oon sitä mieltä että eipähän sitten ainakaan puutu mitään!

    VastaaPoista
  3. Ootko harkinnut polikliinistä synnyttämistä? Tai siis sitä et olisit osastolla korkeintaan sen ekan vuorokauden?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, toivon, että päästään kotiin heti seuraavana päivänä. Ihan samana päivänä en välttämättä edes halua lähteä, vaikka TAYS kotiuttaakin aikaisintaan 6h synnytyksestä parhaimmillaan. Kunhan nyt saisi edes vauvan vierihoitoon ja kaikki menisi normaalisti... :)

      Poista
  4. Mua ainakin harmitti, ettei mulla ollu mitään musaa mukana. Ja kaikkee muutakin tarpeellista puuttu. :D Omat vaatteet EHDOTTOMASTI mukaan. Ihan kun oleskeli siellä sairaalassa perjantaista keskiviikkoon, niin ois ollu ihan jees... Ja ukkohan ei niitä sinne voinu kuskata kun oli sopivasti selkäpuoli juur h-hetkellä.

    Vihko ja kynä (ainakin ukon käyttöön) on hyvä idea, mä en nimittäin oo lainkaan samaa mieltä epikriisin kanssa siitä, miten kaikki eteni, joten ois hyvä olla jonkinlaista vertailukohtaa olemassa jos pitkän kaavan mukaan mennään. Mä jopa harkitsin, että varastaisin ukolta Padin mukaan, jos useamman päivän joutuu sairaalassa viettämään. Viimeks mulla oli kirja mukana, sitäkin taisin jopa lueskella, ainakin ennen kun synnytys käynnisty. Mun mottoni pakkaamisessa on muutenkin se, että VARAUDU KAIKKEEN! :D

    Terv: kirjautumaton PK:n tyttiksen mamma ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä kans fundeerasin, että voin sit heitellä jotain kuolemattomia fraaseja, joita mies saa pistää ylös :P PK:n synnytyksen epikriisissä oli kans jotain juttuja ihan väärin, kuten että "kalvot puhkaistiin", vaikka vedet menivätkin spontaanisti. Jos tällä kertaa pistäisi jotain tärkeimpiä juttuja ylös. Esim. "synnytys sattuu ihan saatanasti luomuna, älä tee sitä enää ikinä uudelleen..." :D Hiukan tässä vielä toivon, että mies ostaisi meille sen tabletin ennen synnytystä...

      Hyvä, kun muistutit siitä kirjasta! Viimeksi olisi ollut ihan saamarin tylsää, jos ei olisi ollut kirja mukana (Kiitos Jouni Hynynen, kun pidit minulle seuraa synnytyksessä). Toivottavasti sille ei tällä kertaa olisi niin paljon tarvetta, vaan olisi muuta puuhaa ;)

      Poista

Kiitos, kun jätät viestin!