torstai 22. elokuuta 2013

Pesänrakennusta

No nyt se sitten iski! Hirveä himo siivota ja sisustaa ja puunata ja laittaa... viimeksi pesänrakennusvietti taisi iskeä pari viikkoa ennen synnytystä, konttailin jynssäämässä lattialistoja niin, että selkään iski jonkun sortin noidannuoli.

Eilen, kun tultiin vaille kahdeksan illalla kotiin reissusta, päätin lämmittää saunan. Tyhjentäessäni saunaa kaikesta roinasta (mitä on PALJON) totesin, että on ihan pakko alkaa pestä sitä saunaa, en voi muuten olla. Siinäpä sitten nohevana tyttönä jynssäsin seinät, lauteet ja lattian juuriharjalla ja mäntysuovalla. Selkä kyllä kiitteli projektin jälkeen, mutta oli se vaan ihanaa päästä puhtaaseen saunaan löylyttelemään! Ei olla pesty tuota saunaa vielä kertaakaan, ja ollaan siis asuttu tässä puolitoista vuotta. Oli jo aikakin!

Kävin aamulla antamassa labraan streptokokkinäytteen (otetaan kaikilta odottajilta raskausviikoilla 36-37. Mikäli bakteeria löytyy, laittavat synnytyksessä antibioottitipan, ettei se tarttuisi vauvaan), joka oli hurjan miellyttävä toimenpide. Vanupuikolla sohaistaan toosaa ja persusta...

Ajattelin samalla reissulla hoitaa muitakin asioita, kun kerran pääsin yksinäni kaupungille (mamma on kylässä). Kirjastoreissun jälkeen pistäydyin Eurokankaaseen tarkoituksenani ostaa PUL-kangasta isompaan vaippapussiin sekä lisää tarranauhaa vaippoihin. Sitten näin sen...

... aivan ihanan verhokankaan!

Ja olihan se pakko ostaa, koska TAHDON uudet verhot lastenhuoneeseen. Siitä tulikin yllättävän kallis reissu, mutta annettakoon se minulle anteeksi. Hormonit nähkääs!

Olen saanut jo pakattua tärkeimmät sairaalakassiin, täytyy tässä lähipäivinä vielä katsoa vauvan kotiinpaluukamppeet valmiiksi ja tehdä niistä sitten jonkinlainen yhteispäivitys.

TO-DO-LIST:

- Laita kotiinpaluuvaatteet vauvalle (ja itselle) valmiiksi
- Hanki homeopaattiset valmisteet
- Osta Gua Sha -kampa (en aio ostaa, kun en jaksa tilata mistään...)
- Tee lista sairaalaan tarvittavista kamoista/pakkaa sairaalalaukku
- Polta synnytys-cd/lataa soittolistalle musiikkia
- Värjää harsot
- Tsekkaa, onko tarvetta hankkia lisää pieniä sisävaippoja
- Lanoliinita pienet villikset
- Pistä vauvan sänky kuntoon
- Kysele TENSiä Napikselta
- Varaa aika streptokokkinäytteeseen (!!!)
- Tee ruokia pakkaseen valmiiksi
- Osta rintapumppuun pullo kaiken varalta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät viestin!