sunnuntai 6. tammikuuta 2013

Myrkkyä päässä

Olen kypsytellyt tätä ajatusta jo pidempään, mutta nyt näin uuden vuoden alkajaisiksi päätin toteuttaa suunnitelmani. 16 vuotta olen ollut enemmän tai vähemmän naimisissa tämän asian kanssa, mutta se on loppu ny!

Aion lopettaa hiusteni värjäämisen. Värjäsin ensimmäisen kerran hiukseni kultakupari -sävyllä 10-vuotiaana, ja sen jälkeen hiukseni ovat olleet muutamia poikkeuksia lukuun ottamatta punaisen eri sävyiset. Oma hiusvärini oli 10-vuotiaana täysin blondi, joten en tiedä, miten väri on tummunut iän myötä. Luultavasti oma värini on kammottava hiirenharmaa, jipii.

Miksi? Oikeastaan on outoa joutua perustelemaan tällaista asiaa. Sama juttu, kun joutuisi perustelemaan miksi ei juo alkoholia (OOKSÄÄ RASKAANA, OOKSÄÄ TULLU USKOON, MITÄ ON TAPAHTUNU?!?) Miksi haluaisin jatkaa myrkkyjen tunkemista kehooni hiusvärien muodossa vielä toiset 16 tai 32 vuotta? Hiusväreistä tuleva kemikaalikuorma on valtava. Joillekin riittää värjäys kerran-pari vuodessa, toiset värjäävät pelkän juurikasvun. Itse olen joutunut värjäämään melkein kerran kuussa. Ja kyllä, olen aina saanut oireita väreistä, mutta en vain ole välittänyt siitä. Eikä se auta, vaikka värjäisi vain pelkän juuren, koska silloinkin väri on kosketuksissa päänahan kanssa. Varsinkin silloin.

On-off -ihmisenä haluan tietenkin lähteä tähän täysillä. Olisin itse asiassa tahtonut leikata tukkani kokonaan pois ja katsoa sitten, kuinka uusi värjäämätön hius lähtee kasvamaan. Ylläripylläri Mies oli aivan kauhuissaan tästä ajatuksesta. Kutkuttava ajatus, mutta taidan silti jättää sen lookin kokeilematta. En kuitenkaan näyttäisi lyhyessä tukassa yhtä hyvältä kuin Winona Ryder Vuosi Nuoruudestani -elokuvassa. Ei tällä pallinaamalla!

Hiusvärien myrkyistä ja vaaroista on kirjoitettu esimerkiksi Kemikaalikimara -blogissa.

Toiveena olisi myös siirtyä luomukosmetiikkaan. En edes tykkää meikkaamisesta, mutta tällaisella iholla ja näin vaaleilla ripsillä ja kulmilla on kyllä pakko käyttää jotain pakkelia toisinaan. Täytyy tutkiskella eri luomukosmetiikkoja sekä varsinkin sitä, mitkä niistä todellisuudessa edes ovat täysin luomuja. Käytän nyt ainakin nuo vanhat purkit ja purnukat loppuun, ennen kuin lähden ostamaan uusia kokeiluun.

Täytyy varmaan ostaa kivoja hattuja ja huiveja tulevaan kevääseen...

39 päivää värjäämättä

14 kommenttia:

 1. Mäki oon miettiny, että lopettaisin värjäämisen ja siirtyisin takaisin hennaan.. Kokonaan ilman väriä en voi olla, mun hiukset ku on oikeesti semoiset oksettavat maantienharmaat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä pidän tuota hennaväriä kans vaihtoehtona, jos oma väri alkaa sylettää :)

   Poista
 2. Jos haluat vähän helpotusta tuohon juurikasvuun niin kannattaa kokeilla sävyttäviä tehohoitoja :) ensin vaikka punaiselle hiukselle tarkoitettua ja kun tukka alkaa kunnolla haalistua niin voi käyttää vaikka vaaleanruskealle tukalle tarkoitettua niin se tasoittaa noita sävyeroja. Tekee myös tukalle hyvää kun ne on poikeuksetta korjaavia ja kosteuttavia nuo tehohoidot :)itse oon kokenu nämä hyviksi: http://www.kauniitjaruskeat.fi/eshop/categories/971/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla itse asiassa onkin semmottinen tehohoito, pepper taisi olla väriltään. Kyllä sillä saa himpun verran sävytettyä kans :) vaikka onhan niissäkin rutkasti kaikenmoisia kemikaaleja tietty...

   Poista
 3. Mä kanssa otin ja kasvatin pitkästä aikaa oikeesti koko päähän oman värin. Ja hämmennyin siitä miten hyvältä se näyttääkin :D. Osin oli rahakysymys tämä päätös, mutta myös värjäilyn vähentäminen, mulla on niin hirveen paksu hius että värjääminen on aina oma operaationsa. No, tosin nyt on latvoissa pikkasen (en halunnut juurikasvua värjeytteleen koko aikaa, mutta kuitenkin vähän jotain vaihtelua vuoden jälkeen) tummempaa sävyä, mutta se on kuitenkin murto-osa koko pään värjäyksestä kk välein

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla näistä positiivisista ylläreistä oman hiusvärin suhteen! Jännityksellä odotan...

   Poista
 4. Värjäsin hiukseni viimeksi vuosia sitten. Sitä ennen oli AINA väri päässä siitä asti kun täytin suunnilleen 15 v. Eli varmaan 15 v ehdin värjätä hiuksiani. Totesin saman, että en halua myrkkyjä päähäni. Kampaaja ihmetteli kaunista väriäni ja kun totesin että hiuksiani ei ole värjätty enää vuosiin, niin hän oli aivan ihmeissään. Sanoi että tällaista kaunista suklaanruskeaa monet kuulemma pyytävät. :D

  VastaaPoista
 5. Jes! Lisää positiivisia oman hiusvärin löytämistarinoita :D voi, kun ihmiset osaisivat enemmän arvostaa omia luomujuttujaan.

  VastaaPoista
 6. Ainahan suositellaan, että parhaiten sopii hiusväri, joka on mahdollisimman lähellä omaa luonnollista väriä/sävyä. Miksi siis värjätä?!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin mäkin järkeilin! :D että luulis ny oman hiusvärin sopivan parhaiten ihon ja silmien väriin, oli se hiustenväri sitten ruskea tai hiirenharmaa :)

   Poista
  2. Eikä se aluksi esiintuleva juurikasvu välttämättä ole "totuus". Väri tasaantuu siitä kyllä ajan myötä. Itsekin olin ensin järkyttynyt juurikasvusta, mutta ihan nätti väri siitä sitten lopulta tuli. Välillä kyllä houkuttaisi värjätä, mutta toistaiseksi en ole "sortunut".

   Poista
  3. Hyvä hyvä, ettet ole sortunut :)

   Poista
 7. Iik! Tuli kova hinku itsekin jättää värjäilyt vaikka tulisi varmaan kyllä olemaan iso muutos mulle kun 11 vuottakohan mulla nyt on ollut musta pää sen oman vaalean sijaan ja sitäkin ennen pari vuotta punainen tai ruskea.. Ehkä sitten kun luovun rastoista niin annan myös oman värin kasvaa! Olisi kyllä ihana päästä eroon värjäämisestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tää kyllä melkoinen muutos itsellekin, mutta aina sitä voi sit värjätä luomuhiusväreillä, jos oma väri on ihan karsee :)

   Poista

Kiitos, kun jätät viestin!