tiistai 20. elokuuta 2013

Lääkärineuvola 35+6

Facebookissa päivittelinkin eilen, että ensimmäistä kertaa tässä raskaudessa on kunnon tuntemuksia. Päivällä alkoivat menkkamaiset jomotukset, jotka muuttuivat alkuillasta alaselkäkivuksi ja epäsäännöllisiksi supistuksiksi. Bonuksena tuli järkyttävät sukkapuikkokivut! Olin jo ehtinyt unohtaa, miten inhottavilta ne tuntuvat. Panadol helpotti vähäsen, mutta olo oli todella kipeä vielä nukkumaan mennessäkin. Oireilun takia aloitin sairaalakassin pakkaamisen, vaikka en uskonutkaan tuntemusten johtavan yhtään mihinkään.

Onneksi pääsin heti aamusta tarkastuttamaan alaloosterin tilanteen lääkärineuvolaan. Mitään muutoksia ei ollut tapahtunut, kuten epäilinkin. Kohdunkaula oli edelleen kiinteä, suljettu ja 3cm. Laskeutumisesta tai kiinnittymisestä ei puhunut mitään, joten taitaa tyyppi seilata edelleen ympäri kohtua. Vaikka odotankin synnytystä malttamattomasti, niin toivon Myttysen pysyttelevän yksiössään kasvamassa vielä pari viikkoa vähintään. Mitä "kypsempänä" vauva syntyy, sitä paremmat mahdollisuudet on saada hänet vierihoitoon. Jos vaikka tällä kertaa kaikki menisi hyvin, eikä tarvitsisi tehdä visiittiä vastasyntyneiden teho-osaston tai lastenosaston puolelle.

rv 35+6 (33+5)
rr 122/69 (116/66)
painoa +800g/vko (Odotin rutkasti enemmän! T. Herkkuperse)
sf 32cm (31cm)
rt

Ensi viikolla onkin sitten se pelkopolikäynti sekä perusneuvolakäynti loppuviikosta. Kaikenlaista pientä puuhastelua näyttäisi olevan seuraavan kahden viikon aikalle niin tiiviisti, että aika tulee menemään nopeasti taas...

Yritän vielä ehtiä tänään kirjoittamaan erillisen postauksen Pikkukarhun kuulumisista. Kohta lähden (ihan yksin!) kaupunkiin hoitamaan asioita ja illalla mennään Miehen kanssa katsomaan vajaan kuukauden ikäistä pikkuneitiä Pikkukarhun kummisedälle. Pääsee nuuskuttelemaan vauvantuoksua sekä kuulemaan synnytyskertomuksen, jee!

1 kommentti:

  1. Joka kerta kylppärissä muistan, että pitäisi kysellä sinulta vaippojen pesemisestä. Oletko vaihtanut pesuainemerkkiä? Jos, niin onko auttanut pahanhajuisiin vaippoihin?

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!