lauantai 27. lokakuuta 2012

Tirsamaahan käy väsyneen tie

Selasin aikani kuluksi vanhoja postauksia ja oli pakko tulla hehkuttamaan eräästä muutoksesta, joka on tapahtunut sitten lapsen syntymän! Ja tämä muutos on merkinnyt minulle paljon, sillä asia aiheutti aikoinaan todella paljon vääntöä, itkua ja hammasten kiristelyä. Kyse on tietenkin tästä meidän nukkumisjärjestelystä!

Ajattelin oikeasti, että miehelle tulee hätä käteen ja panniikki persuksiin, jos hän joutuu yrittämään unta ilman viihdelaitteistoaan. Mutta mitä ihmettä!? Hää alkaa nykyään nukkua kuin normaalit ihmiset konsanaan! Ja  hän ihan oikeasti katselee pinnasängyssä nukkuvaa poikaa rauhoittuakseen ja saadakseen unta. Taisin olla aika kettumainen ämmä silloin vuosi sitten...

Luultavasti hän saa unta muutenkin paremmin lapsen takia... Lapsilla kun on kummallinen taipumus aiheuttaa megalomaanista väsymystä vanhemmilleen. Nyt saa ilmoittautua ne vanhemmat, jotka eivät tällaista ole kokeneet. Jos uskaltaavat.

On ihanaa nukkua täysin pimeässä makkarissa ilman läppärin loimotusta. Sänky tosin saisi olla leveämpi. Aviovuoteen kuuluu olla leveämpi, että pääsee paremmin toista karkuun. Eikös se niin mene?


3 kommenttia:

 1. Minä luin aina ennen pojan syntymää hetken aikaa lehteä, kirjaa tms ennen nukkumaanmenoa. Tuntui että ei ole mahdollista nukkua niin että menee vaan sänkyyn ja laittaa silmät kiinni. Poika on niin herkkäuninen, että nykyään on pakko tehdä niin että menee nukkumaan ilman viihdykkeitä. En osaa lukea lehteäni missään muualla, kuin sängyssä lukulampun valossa. Ja muutenkin kun aamu loppuu niin aikaisin, niin on itsekin ihan tosissaan pakko mennä nukkumaan melkein samantien pojan jälkeen. Hyvin tuohon lukemattomuuteen on tottunut. Välillä kyllä meinaa käydä kierroksilla ja haluaisi hetken rauhoittua, mutta ihmeen hyvin se uni kuitenkin aina tulee. Taitaa johtua tuosta 5 kuukautisesta pysyvän univajeen aiheuttajasta. :)

  Onko teidän pojalla muuten jo hampaita? Meillä bongattiin eilen eka. Perjantaina tuli 5 kk täyteen.

  VastaaPoista
 2. Mä luen kans sängyssä tovin iltaisin :) Jos mies olisi lukenut myös sängyssä, niin se ei olisi ehkä haitannut niin paljon: lukulampun valo on tasainen, mutta tiekoneen ruudulta valo välkkyy ja lisäksi kone pitää ikävää hurinaa :/ Ja sitten siitä koko asiasta tuli isompi juttu, mitä se olikaan oikeasti...

  Hampaita ei ole näkynyt, vaikka kaikkea jäystetään ja kuolaa valuu litratolkulla :D

  VastaaPoista
 3. No vihdoin tuokin asia on saatu järjestykseen. Siis nukkumisasia. Me nukutaan mainiosti meidän extrasuperleveässä sängyssä kolmen peiton ja tyynyn kanssa, kiitos kysymästä. Ainoat asiat, mitkä meillä haittaa nukahtamista, on mun hampaiden kirskuttelu, joka onneks loppuu kun työnnän kuolaimet suuhun. Matin "kuorsaus" (siis se pelkkä phyyh-ääni) ei mua haittaa, itse asiassa siihen on mukava nukahtaa.

  Saakohan jostain extraPITKIÄ sänkyjä? Mua säälittää, kun usein Matin jalat roikkuu sängynpäädyn ulkopuolella, raukkaparka.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!