perjantai 5. lokakuuta 2012

Asuntopostaus

Tervetuloa! Jättäkää kenkänne sinne, minne ne mahtuvat...

Toiveissa olisi Ikean kenkäkaappi, tarpeeksi kapea meidän pieneen eteiseen.


Ulko-ovi. Vaunut mahtuvat hyvin eteiseen... itse asiassa kahdetkin vaunut tarvittaessa.


Eteisestä etiäppäin ja heti oikealla on meidän makkari. Vallilan Helsinki -verhot olivat miehellä jo yhteen muuttaessamme. Tykkään niistä iiiihan sikana! Tosin ne saavat välillä ikävöimään stadiin... Tilkkupeitto on häälahja rakkaalta ystävältäni. Siinä on myös kuvia perheestämme <3


Makkarin lipasto on Ikean Hemnes -sarjaa, toimii miehen vaatekaappina. Punotuissa kannellisissa koreissa ja punaisissa rasioissa säilytän koruja ja hiusjuttuja. Eivät mahdu vessaan nääs!


Hajuvedet. Suosikkeja ovat Oriflamen Love Potion (etualalla vasemmalla) sekä Christina Aguilera (takana toinen oikealta). Lapsen synnyttä en ole käyttänyt paljon hajuvesiä, kun lapsi on kuitenkin niin paljon sylissä.

Pojan sekä äidin mobile. Jälkimmäisen on tehnyt siskoni koulussa. Siihen on käytetty vanhoja lasinalusia ja kuvaa meistä kahdesta.


Edellinen asukas oli kiinnitellyt paljon juttuja seinälle ja KATTOON kakspuoleisella teipillä. Ei olla vielä saatu aikaiseksi niiden poistamista... koska siinä on ihan helvetillinen homma.


Käytävän seinältä löytyy Bunny Suicides -seinäkalenteri, jonka sain ystävältä joululahjaksi. Yritän saada miehen säännöllisin väliajoin tsekkaamaan meidän menot tästä, mutta eipä tuo koskaan muista...Samaiselta käytävältä pääsee myös kylppäriin ja saunaan. Tässä kyseisen mestan oven koristelua.


Peilikaapin päällä on jättipullo etikkaa sekä purkki ruokasoodaa. Eikös se kuulu ihan perus kylppärivarustukseen?


Tässä vietetään monia hetkiä päivässä.


Ettei jää kenellekään epäselväksi ;)


Käsintehdyt pikkukyltit ostettu Jyväskylän Taito shopista.
Sauna. Toimii myös romuvarastona aika-ajoin. Sinisen korin päällä likaisia kestovaippoja. Tuosta reunalta ne on kätevää kipata korin pohjalle, kun ovat hiukan kuivahtaneet.Käytävästä etenemme seuraavaksi keittiöön.


Liian paljo hyvvee on ihanoo.


Rakkauteni kahviin tulee esille jääkaapin ovesta.


Vihaan rasismia, mutta tämä Fingerpori saa mut aina hyvälle tuulelle :D


Sain tämän onnenbambun lukioaikoina ja se on selvinnyt hienosti hengissä kaikista miljoonista muutoista!Olkkari keittiöstä päin katsottuna. Ylhäällä vasta hankittu tv-hyllyhässäkkä (Ikeaa, totta kai), alempana vanha. Jota vihasin yli kaiken! Vihaan tuollaista vaaleaa puuta! Viedään tuo tänään mun vanhemmille ;)


Keikkapopot. Musiikkikeikka, jos nyt kuvittelitte mulla olevan joku pimeä duuni...


Matkamuistoja. Totoro -soittorasia on yksi rakkaimmista esineistäni, sain sen isäntäperheeltäni Japanissa. Punertavaa maljakkoa lukuun ottamatta kaikki ovat Japanista, maljakko Nicaraguasta.


Kerään vissiin norsuja tiedostamattani. Ison norsun olen saanut ihan lapsena, pieni hopeinen on lahja kaverilta vuosien takaa ja viimeinen on Miehen.


Pojan hylly, lähinnä ristiäislahjoja. Huomatkaa Oikean Jääkiekkojoukkueen tutti ;)


Toisella olkkarin seinällä on "tietokonepöytä". Ennen kone oli sohvalla... Mustavalkeat verhot olivat miehellä jo ennen tapaamistamme.


Rakastan. Olisipa hyllymetreittäin tilaa kirjoille!


Ei ole paljon aikaa pelata nykyisin. Oma suosikkini näistä on ehdottomasti SkipBo!


Toinen Ikean Hemnes -lipasto. Teetimme canvastaulun kuvasta, joka on otettu 25v. synttäreiltäni. Ollaan tilaamassa pari muuta canvastaulua, pojasta ja hääkuvasta. Kaikki taulut ym. ovat nyt vähän hölmösti seinillä, koska ne on laitettu edellisen asukkaan taulukoukkuihin. Seinät ovat seuraava sisustuskohteemme.


Soffa käytävän päästä katsottuna. Verhot ovat Vallilan Kelohonkaa. 


Sohvan vierestä pääsee partsille. Ollaan kaivettu Miehen vanhempien pihalta humala ja istutettu se ruukkuun partsille. Hienosti lähti tänäkin keväänä kasvamaan!


Viimeisenä, vaan ei vähäisimpänä pojan huone. Se tosin toimii vielä toistaiseksi kodinhoitohuoneena...
Verhot ja matto Ikeasta.


Vanhempani antoivat kyltin ja muistivatpa vielä vihjata, että "siinä lukee sitten LASTENhuone".


Isäni antoi tämän pojalle ristiäislahjaksi. Hän on itse saanut sen omalta mummoltaan lapsena.


Herra Parsakaali matossa. Ja mun Aku Ankka -jalat!


Pojan huoneesta löytyy myös -yllätys yllätys- Ikean hylly koreineen. Ja totta kai pienellä miehellä pitää oma Boomblaster olla! Hauki ja Mikki Hiiri -pehmolelut ovat lahjoja pojan sedältä.

*************************

Asuntomme on 65m2, asumisoikeusasunto. Maksamme vastiketta hieman alle 700€/kk (sisältää veden ja autokatospaikan). En edes muista, paljonko tarkka summa on :D Ensimmäistä kertaa elämässäni en ole saanut itse vaikuttaa sisustamiseen niin paljon kuin haluaisin, sillä myös Miehellä on paljon sanottavaa asiaan. Nyt sille on tullut joku ihme pesänrakennusvietti, se siirtelee tavaroita ja lamppuja ja kyselee ja käy todella hermoille! Ja voi herranen aika, jos sen kanssa lähtee Ikeaan... järki männöö! Seuraavaksi meidän pitäisi laittaa nuo seinät kuntoon, taulut ja muut koristeet oikeille paikoilleen. Tässä me varmaan asustellaan, kunnes aika on kypsä oman asunnon ostamiseen.

Tykkään tästä alueesta tosi paljon, suuret kaupat, terveyskeskus ja neuvola ovat ihan lähellä. Joku kiva rivari tästä läheltä voisi olla aika jees jossain vaiheessa! :)

2 kommenttia:

  1. Huih, 65 m2! Meillä 98 neliötä ja tiukkaa tekee täälläkin. Meillä ei ole minkäänlaista pyykinkuivaamistilaa täällä. Irtotelineet on työhuoneessa ja tarvittaessa toinen pojan huoneessa. Nyt kun olkkariin on tullut pojan puuhamatto, niin sinne ei enää mahdu pyykinkuivaustelinettä. Me ollaan molemmat sellaisia tavarahamstereita, että kaikki paikat ovat täynnä. Kolme vaatehuonetta ovat lattiasta kattoon täynnä, kuten myös pyörävaja ja puutarhavaja. Pitäisi joskus käydä roinaa läpi ja heittää pois. Pojalle ilmestyy koko ajan lisää leluja, vaikka olin päättänyt, että vauvanleluja ei montaa tule. Mutta kun ne on niin söpöjä ja poika tykkää niistä niin paljon. :)

    Oli kyllä tosi kiva nähdä teidän asunto. Saa vähän enemmän kuvaa asukkaista, kun näkee millaisessa asunnossa asutaan. :) Kovasti tyylikästä teillä on. Aika paljon mustaa, mutta ei silti lainkaan synkkää.

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Miehen sisustus oli pitkälti mustavalkoinen, kun tavattiin. Olen siis tuonut hiukan väriä hänen elämäänsä ;)

    Kun muutettiin yhteen, niin mukanani tuli vaatteiden ja vähäisten tavaroiden lisäksi sänky. Mies on enemmän tavaran hamstraaja (pihinä miehenä säästää kaiken), mutta olen pistänyt sille hommalle stopin. Me ollaan nyt järjestelmällisesti käyty läpi laatikoita ja kaappeja heittäen pois ja kierrättäen kaiken turhan. Onhan se vähän saanut taisteluitakin aikaan... Mutta ei tuonne muutoin mahtuisi! :D Vaatteille on tosiaan liian vähän tilaa edelleenkin, mutta keittiössä taas on hurjan paljon kaappitilaa. Ei kuitenkaan viitsi laittaa vaatteita keittiöön ;)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!