tiistai 16. lokakuuta 2012

5kk neuvola ynnä muuta

Tänään oli vihdoin Pikkukarhun 5kk neuvola, tosin ikäähän jo on 5,5kk. Vedettiin illalla hurjat veikkaukset Miehen ja pojan kummisedän kanssa siitä, paljonko on painoa sekä pituutta tällä kertaa. Kyllä äiti tietää! Painoveikkaukseni meni pieleen vain 30 grammalla! Jatkossa täytyy lyödä vetoa isoista summista...

Tällä kertaa poika ei loukkaantunut sydänjuuriaan myöten rokotusten takia. Pistettäessä alkoi toki huutoitkeä kuuppa punaisena, mutta rauhoittui todella nopeasti. Onneksi tajusin varata tutin lähelle! Mitään oireita ei ole vielä tullut, kuten ei tullut viimeksikään.

Niin, ne mitat:


2.5.12      52cm        3420g       32cm
3 vkoa     53,3cm     4020g       35,6cm
5 vkoa     55,3cm     4535g       37cm
6 vkoa     56,6cm     4925g       37,8cm
3kk         62cm         6410g       40cm
4kk         65cm         7200g       41,2cm
5,5kk      67,4cm      8165g       43cm

Vertailun vuoksi kerrottakoon, että olen itse ollut viiden kuukauden iässä 6600g ja 62cm. Onneksi oma neuvolakortti on tallessa, vaikka ei niistä terkkarin/lääkärin harakanvarpaista otakaan mitään selvää... Meidän terkkari ei taaskaan paljon kirjoitellut: "valloittava vauva. Asiat kunnossa". Ööö. Pikkukarhu ei ensinnäkään ikinä hymyile neuvolassa, eikä varmasti juttele. Katselee vaan tätiä alta kulmain. Mitäpä sitä hymyilemään sellaiselle, joka tökkää piikkiä reiteen kerran kuussa! Ja ensimmäistä kertaa poika vierasti neuvolan tätiäkin tänään.

~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~ ~

Olin tässä vähän aikaa sitten elämäni ensimmäisillä lastenvaatekutsuilla (Blingoa sekä Jonathania). Piti oikein Leppävirralle saakka lähteä, kun oli niin kova esittelijä siellä ;) Lupasin ja vannoin Miehelle, etten osta kuin yhden tietyn hatun pojalle talveksi. No, kuinkas sitten kävikään... rrrrrrakastuin Blingon housuihin! Päätin, että olen ansainnut parit mukavat housut itselleni, kun en ole uusia vaatteita pitkään aikaan hankkinut. Ostin sen hatunkin kyllä. Ja paidan pojalle... MUTTA NE OLI ALENNUKSESSA!

Hattu Jonathanilta

Blingo: Max Long Sleeve T Benson

Yogapantsut Blingolta

Pitkälahkeiset yogapantsut Blingolta

Kuvat piti lainata muualta, koska paita ja lyhyet pantsut ovat pesussa ja nuo pitkät vielä tulematta. Nuo molemmat yogahousut ovat aivan uskomattoman mukavat jalassa! Edelliset kotihousuni taisivat tulla tiensä päähän äskettäin. Niissä oli pieni reikä haaroissa, mikä ei näin kotioloissa haitannut... kunnes työnsin kiireessä jalan läpi siitä reiästä. Tuuletus pelaa nyt vähän liiankin hyvin. Perustelen ostoksiani myös sillä, että noilla "kotihousuilla" kehtaa lähteä muuallekin ;) Itse asiassa nuo pitkälahkeiset saattavat näyttää aika kivalta saappaiden kanssa! Voih, saisinpa ne ihanat Spiritin saappaat, mitä kuolasin Sokoksella kuukausi sitten...
Eikä tässä vielä kaikki! Löysin verkkokaupan alesta Brion lämpöpussin käytettäväksi vaunuihin. Kuosina miehekäs pinkki-kukallinen!

Kummisetä ja hänen vaimonsa toivat Pikkukarhulle tuliaisia Turkista ;)

Kun tulee jotain uutta, niin jotain on laitettava sitten etiäppäin. Pojan huoneessa odottaa kasakaupalla taas vaatteita, joita pitäisi pistää myyntiin tai kierrätykseen. Olisi vaan aikaa tehdä se. Hoitopöytäkin laitetaan menemään, tuskin sitä tulee käytettyä mahdollisella numero kakkosellakaan.

Ihan karsee väsymys. On aika kaivaa kynttilät, piikkimatto ja kirkasvalolamppu esille talviteloiltaan!

6 kommenttia:

 1. Meidän poika oli 4 kk neuvolassa aika tarkkaan samankokoinen! Painoa oli 100 g vähemmän ja pituutta 2 mm enemmän. (Vaikka eipä noihin milleihin voi luottaa. :) ) Kyllä voikin olla suuria eroja lasten koossa. En tiedä onko oma neuvolakorttini vielä tallella. Tiedän minkä kokoinen olen ollut syntyessäni, mutta mitään muuta tietoa ei ole. Minulla ei ole edes vauvakirjaa. :( Mieheni sen sijaan on mennyt tyttöjen käyrillä. Oli syntyessään 2800 g ja pituutta oli 48 cm.


  Minä ostin alennusmyynnistä kaukalolämpöpussin. Hyllyssä oli kaukaloon laitettuna pinkki versio ja kysyin onko muun värisiä. Myyjä sitten toi sellaisen ruskeanvihertävän paketissa, enkä alkanut sitä availla ja tutkia tarkemmin. Totesin että tuollainen kaukalolämpöpussi tarvitaan ja väri nyt jotenkuten menettelee, vaikka nyt en ihan tuota väriä ollutkaan suunnitellut hankkivani. Järkytyin kotona kun löysin sisäkankaasta ruskehtavan ja vihertävänvärisiä kukkia luonnonvaalealla pohjalla. Mutta onhan tuo teidän versio nyt vielä jonkin verran tyttömäisempi, joten eiköhän se menettele. :) Miehelle en ole sitä vielä näyttänyt, mutta voin vedota tuohon teidän väriin, jos alkaa valittaa kukista!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun Mies oli ihan jäätävä järkäle syntyessää, nelipuolkilonen ja 56cm :D Ihan alakautta tuli! Anoppiparkaa...

   Kuvan mukaan tuon meidänkin pussin piti olla punainen, eikä PINKKI, mutta eipä se nyt oo niin justiinsa :D Meillä on onneksi Mies tottunut tyttömäisiin juttuihin, kun on muun muassa pinkkejä vaippoja. Oma rajani menee vaatteissa, selkeästi tyttöjen vaatteita en poitsulle pue. Mutta eipä noilla muilla jutuilla ole niin väliä, ehkäpä me vielä se tyttökin joskus saadaan :)

   Poista
  2. Niin mulla tosiaan oli yksi pinkki Bumgenius ja myin sen pois, kun mua häiritsi. Mua vaan jotenkin tökki laittaa se pojalle päälle. Persikanvärinen nyt vielä menee, mutta se pinkki... :)

   Poista
 2. Oi, kirjoitathan tänne sitten raskausajastasi, jos uusi raskaus koittaa? =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toellakkii! Tosin olen jo miettinyt, että missähän vaiheessa raskautta sitten uskallan alkaa täällä kirjoittaa. Ei varmaan viitsi ihan heti kailottaa kaikille ;) Kun aloitin tämän blogin, eivät edes läheiseni tienneet tästä! :)

   Poista
 3. Kiitos lämpöpussivinkistä! Olen etsinyt vaunuihin lämpöpussia, mutta budjetti ei ole sellaiseen aiemmin venynyt. Tilasin tuon marjapuuronvärisen pussin, eipä poika tunnu siitä olevan moksiskaan... ;-)

  (Olen siis eräs lukija, joka on seurannut blogiasi jo raskausajoilta, sillä olimme samoilla raskausviikoilla. :) Vieläkin on hauska seurata, kuinka samanikäinen poikasi kasvaa ja kehittyy!)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!