perjantai 17. toukokuuta 2013

rv 22+2

Aurinkoa! Lämpöä! Turvotusta!

Raskaus ei sinänsä ole liiemmin vaivannut viime aikoina muuten kuin jalkakipujen muodossa. Jos joutuu vähänkin pidempään olemaan jaloillaan, niin jalkoja alkaa het särkeä. Turvotusta varmaan jonkun verran... Onhan meitsillä muutamat tukisukatkin, mutta ei oikein näillä keleillä nappaa. Innolla odotamma kuumempia kesäpäiviä!

Onneksi nämä vaivat ovat tosiaan melko pieniä. No, tänään tuli ensimmäinen kipeä supistus kaupassa! Ylläripylläri! Olenkin jo tässä hetken kuulostellut, että tuleekohan niitä myös tässä raskaudessa näihin aikoihin. Onneksi jäi vaan siihen yhteen.

Maanantaina piipahdin neuvolassakin. Oli todella mielenkiintoinen reissu Pikkukarhun kanssa. Häntä kun olisi kiinnostanut muun muassa ränkätä tutkimuspöydän vipua ja muuta sellaista pientä kivaa. Terkkari sai kuitenkin sydänäänet kuunneltua ja sf-mitan otettua, vaikka minua vähän jännittikin jättää tuo elohopea sinne lattialle hengailemaan yksin.

Tässäpä siis strategisia mittoja ja tietoja. Vertailun vuoksi tilastoja myös Pikkukarhun odotuksesta samoihin aikoihin:

Myttynen, rv 21+5
hb 121
rr 114/62
paino 59.2kg (+600g/vko...)
sf 20cm
syke 140
liikkeet ++
pissa puhdas

Pikkukarhu, rv 22+0
hb -
rr 123/61
paino 62.1kg
sf 20cm
syke 148
liikkeet ++
pissa puhdas

Aika samalla tavalla tuntuu nämä raskaudet muutenkin menevän. Pahoinvointi oli vain erilaista silloin alkuunsa, mutta nyt mennään kyllä vanhalla tutulla kaavalla. Menisi vaan loppuun saakka niin, Pikkukarhustakin kaikki meni kuitenkin hyvin :)

Pistin tuossa Myttystä odottavat vaipat pesuun. Vaippoja kun pitäisi suositusten mukaan pestä 3-6kk välein, jotta kuminauhat eivät kuivuisi ja napsahtaisi poikki. Päätin sitten tehdä kunnon inventaarion nähdäkseni, tarvitaanko jotain. Ei taida tarvita! Kuvasta puuttuu kaikki one size -vaipat (~20kpl), jotka siis ovat yhä käytössä Pikkukarhulla.

Ylimmässä rivissä S-koko, keskellä M ja alhaalla NB.
Kuvasta puuttuu myös vino pino harsoja, joita tullaan käyttämään aluksi.


Pötsi eilen eli rv 22+1

2 kommenttia:

  1. Onpas teillä paljon S-kokoisia! Meillä oli tosi vähän ja pienenä kaikki vaipat olivat liian suuria ja falskasivat lähes aina. L-kokoisia meillä on ihan mieletön määrä. Varmaan lähemmäs pari viikkoa saisi käyttää kestoja ennen kuin loppuisivat kesken. Silti tulee aina pesusta tultua käytettyä ensimmäisenä ne samat ja osaa vaipoista ei käytä juuri ollenkaan.

    Vai että pitäisi pestä 3-6 kk välein, jotta kumpparit eivät mene pilalle. Hui. Jos joudumme kakkosta odottelemaan yhtä kauan kuin ensimmäistä, niin saan pestä vaipat jokusen kerran... :( Pitäisiköhän suosista laittaa kiertoon... Eikös luulisi, että riittäisi kun laittaa pesuun sitten kun niitä on tarvitsemassa. Varoo yhtään venyttelemästä mitään kumppareita?

    VastaaPoista
  2. Mä oon nyt hankkinut jonkun verran lisää noita s-kokoisia tulokkaalle, jos onnistuis vaipatus niillä lisäimujen ja villahousujen kanssa. Meillä oli vähän samaa ongelmaa silloin Pikkukarhun kanssa, että suurin osa falskasi. Toki tää tulokas saattaa olla vähän jämäkämpireitinen, jolloin jotkut vaipat voivat istua nopeammin... ;)

    Tuo 6kk pesuväli riittää ihan hyvin, mutta suosittelen kyllä lämpimästi pesemään. Kun se kumppari kuivuu tarpeeksi, niin pesu liian myöhään ei enää pelasta sitä. Se ikään kuin haurastuu ja napsahtaa poikki jossain vaiheessa käyttöä. Kuminauhoissakin on eroja, jotkut vaipat säilyvät ihan hyvin ilman välipesuja, toisissa taas kumpparit kärsivät. Vaippoja ei tarvitse pestä pesuaineella, ihan vesipesu riittää. Itse käytin ne 60 asteen pikapesussa :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!