keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Kestovaippapostaus vol. 3

Miten tuo äitienpäiväpostaus on yhtäkkiä pompannut viimeisimmäksi postaukseksi? En ole muokannut sitä tai mitään toissapäivänä, outoa!

*********************************************************************************

Mutta kestovaipoista jälleen. Kovin paljon vaippasysteemit eivät ole meidän taloudessa muuttuneet sitten edellisen postauksen. Toki M-koko on vaihtunut jo L-kokoon, mutta ollaan pysytelty vanhoissa hyväksi havaituissa merkeissä. Eniten meiltä löytyy edelleen Bumgeniusta (pul-taskuja sekä muutama all-in-one) ja Apilakuuta. Bummarin one size -taskut menevät vieläkin niin, että reisistä joudutaan pitämään neppejä kiinni! Tosin kohta ne saa varmasti jättää jo auki.


Suurin osa vaipoista pesussa, niin vaippakaappikin näyttää siistiltä. Kaappiin ei ole enää mahtunut vaippoja, joten korissa on yleensä ns. kotivaipat.


Vaippoja on aktiivisessa kierrossa tällä hetkellä 46 kappaletta, joista 16 Bummarin pul-taskuja ja neljä Bummarin aio:ta. Loput ovat sisävaippoja (lähinnä Apilakuuta) tai muutamia satunnaisia taskuja, kuten Myllymuksua ja Alvababya. Myös kahdet harkkapikkarit löytyy, joita on nyt kotona pidetty. Villiksiä on käytössä seitsemän kappaletta, neljät pitkät (kahdet ruskeat, vihreät ja valkoiset) sekä kolmet lyhyet (vihreät, ruskeat ja vihreät itsetehdyt). Valkoisia ja itsetehtyjä lukuun ottamatta meidän villikset ovat HH Wooleja.

Pitkiä ja lyhyitä villiksiä. Kuvan lyhyet HH Woolit kävivät vahingossa vaippapyykin seassa 60 asteen pesussa ja siirtyivät odottamaan vähän pienempää käyttäjää... ;)

Taskuihin tuleviin imuihin on myös tullut muutoksia sitten viime kestovaippapostauksen. Kotona ollessa käytetään vähällä imulla varustettuja taskuja, esimerkiksi yksi bambuhampputaitto tai mikrokuituimu. Pyritään pottailemaan usein, joten pissan määrä vaipoissa on vähentynyt. Ulkomaailmaan mentäessä vakiovaippamme on Bummarin tasku, jonne laitetaan ensimmäiseksi mikrokuituimu (imaiseen nopeasti, mutta ei ole pitävyydeltään yksin riittävä) sekä bambuhampputaittoimu tai vastaava paljon imevä ja hyvin nestettä sisällään pitävä imu.

Ihmettelin nimittäin kovasti, kun yhtäkkiä luottovaippapakettimme alkoivat falskaamaan ihan yhtenään. Olimme käyttäneet Bummarin taskussa kahta mikrokuituimua. En uskonut vian olevan taskussa, joten syyttävä sormi  kohdistui mikrokuituimuihin. Sainkin sitten selville, että a) mikrokuituimut eivät parane vanhetessaan (pesujen myötä), vaan menettävät kykyään pitää nestettä sisällään ja b) mikrokuitu ei muutenkaan ole imuna kaikista "pitävin", vaikka se imeekin nopeasti ja suhteellisen paljon nestettä. Eli kun poika on pyllähtänyt istualleen, on imuista luultavasti turskahtanut sienen lailla ylimääräiset pissat pois ja neste on valunut reisien kohdalta ulos... Kaikki mikrokuituimumme ovat elämää nähneet, osa on varmasti jo tullut tiensä päähän. Osa toimii hyvin, kun sen vain yhdistää johonkin luonnonmateriaali-imuun. Jossain vaiheessa aion investoida uusiin mikrokuituimuihin.

Bummarin taskuun sujahtaa mikrokuituimun lisäksi jokin luonnonmateraalista tehty taittoimu

Kotona ollessa käytetään paljon sisävaippa+villikset -yhdistelmää, varsinkin noita lyhyitä villiksiä. Meillä on sisällä aina lähes 25 astetta lämmintä (kesähelteitä kauhulla odotellessa...), joten Pikkukarhu on aina aivan hiessä. Lyhyillä villiksillä ja t-paidalla pärjää hyvin, mutta toisen polvet ovat kyllä kovilla ryömimisen takia. Täytyisi askarrella jotkut hienot polvisuojat!

Yöllä käyttöön on vakiintunut Bummarin tasku+kolme mikrokuituimua TAI kaksi mikrokuituimua+bambuhampputaitto. Lisäksi päällä on tietenkin lyhyet villikset. Ollaan päädytty käyttämään tuota pul-kuorta yöllä, kun mikään yösisävaippa lisäimuineen ei ole tuntunut riittävältä. Pikkukarhu ei ole valintaa protestoinut, eikä myöskään hänen takalistonsa iho, joten ehkä se pul ei sitten hiosta yökäytössä liikaa. Voisi tosin taas vaihteeksi kokeilla jotain yösisävaippaa lisäimulla, josko tuo yöpissan määrä olisi vähentynyt.

Yön imut useimmiten 

Minulle iski jossain vaiheessa imujen hamstraushimo, ja tuli sitten hankittua käytettynä paljon sekalaisia imuja. Osa on jo ihan seuraavaa vaipatettavaa silmällä pitäen, sillä jo harsoihinkin tarvitsee jotain pientä lisäimua.  Voisin sanoa, että vaippa- ja imutilanteemme on tällä hetkellä erittäin hyvä. Vaippojen pesuvälikin on venynyt, riittää jos kolmen päivän välein pesee.

Erilaisia käytössä olevia imuja+vaaleanpunainen coolmax-kuivaliina. Ikeasta saa pikkupyyhkeitä alle 50snt/kpl, niistä tulee halpoja ja hyviä taittoimuja! 

Bummarin all-in.one vaatiin lisäimukseen Rainbown imun sekä päällimmäiseksi coolmax-kuivaliinan

Märkäpintaisissa sisävaipoissa käytetään paljon coolmax-kuivaliinoja


5 kommenttia:

 1. Kiitos vaippapostauksesta! Tätä onkin jo odotettu! :) En ehdi nyt ihan hirveän tarkasti perehtyä. Luen joskus toiste paremmalla ajauksella.

  Meillä on pojan pissa alkanut nyt haista aivan hirvittävältä. Ennen en huuhdellut pissavaippoja lainkaan. Laitoin ne sellaiseen pyykkipoikahärveliin roikkumaan katosta kuivumaan ja pudotin ne kuivuttuaan pyykkikoriin. Nyt on pakko huuhdella viimeisen päälle ja siltikin haju jää. Nyt ne eivät enää edes kuivu samalla tavalla, kun ne huuhdellaan litimäräksi. :( Joudun nykyään pesemään vaipat joka toinen päivä. Pissa haisee aivan vanhan miehen hieltä ja lialta. En pysty ymmärtämään. :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaippojen haisemisesta unohtuikin kirjoittaa, meillä nimittäin haisee vaipat kans huuhtelematta ihan hirveältä! Mut ne saattaa alkaa haiskahtaa jo yhdestä pissasta... Vaippojen ei kuuluisi haista likaisenakaan pahalta, joten syynä voi olla pesuainejäämät, liian vähän pesuainetta tai sitten "likainen" pesukone (sitruunahappopesu 95 asteessa!) Me ollaan nyt pesty pesukone ja vaipatkin huuhdellaan joka kerta lisähuuhtelulla. Ei ole toistaiseksi auttanut. Seuraavaksi vaihtoon lähtee pesuaine, nyt on Erisanin nestemäistä. Kaveri suositteli Ecoveria. Oikeaa pesuainesuhdetta on mun mielestä tosi vaikeaa löytää! Edellisen pyykin pesin taas pesupähkinöillä, saas nähdä onko mitään eroa edellisiin.

   Poista
  2. Siitä on nyt jonkin aikaa kun pesin sitruunahappopesun. Kuinka usein se pitäisi tehdä? Samaa Erisanin nestemäistä meilläkin.

   Poista
  3. Kuukauden välein sitä vissiin suositellaan.

   Poista
 2. osuipa hyvää saumaan tämä! Meidän kolmas tötteröö on tänään ollut ensimmäisen kokonaisen päivän kestoilla, kun saatiin m-kokoiset taskut tarratuunaajalta takaisin (kahden käyttäjän jäljiltä oli tarrat ihan finaalissa, kaveri vaihtoi uudet) ja sain lempivaipat käyttöön. Tähän asti on ollut kesto pari päivässä, joskus viikon kaksi pelmkiä kertiksiä. Kaksi ekaa täyskestoili, tämä on ottanut koville ;)

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!