tiistai 28. toukokuuta 2013

Varokaa varkaita!

Osuihan se sitten omallekin kohdalle, nimittäin kuvien käyttäminen luvatta. Joku oli käyttänyt raskausmahakuvaani Facebookissa omanaan! Siellä oli muitakin raskausmahakuvia, mutta vain yksi oli minulta pöllitty. Onneksi sain vinkin asiasta. Lähetin kiukkuista viestiä rikoksen tehneelle (kyllä, kyseessä on oikeasti RIKOS, jos ette tienneet, te idiootit kuvien "lainaajat"!), otin yhteyttä nettipoliisiin ja tein ilmoituksen immateriaalioikeuksieni loukkaamisesta.

Olen jo hyvän tovin pohtinut tätä lapsen kuvien jakamista julkisesti. Tulipahan nyt sekin pohdinta sitten päätökseen: poistin kaikki kuvat Pikkukarhusta ja meistä. Sellaiset siis, mistä voisi tunnistaa. Raskausmahakuvat jääkööt, vaikka en tietenkään hyväksy millään tavalla niiden käyttämistä omanaan. Se on kuitenkin pienempi paha kuin se, että törmäisin lapseni kuviin jonkun Facebooksivuilla.

Tylsää. Kuvat elävöittivät blogia niin paljon. Toinen vaihtoehto olisi laittaa blogi salasanan taakse, mutta sen idea kärsisi. Tahdon, että kuka tahansa voi päästä lukemaan esimerkiksi kestovaippavinkkejä.

Sssssssttttt. Ai että mua raivostuttaa!

9 kommenttia:

 1. Rupea ottamaan sillaisia kuvia, että ei voi tunnistaa! :) Esim takaraivosta, tai rajaat aina kuvista pään pois tms :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin täytyy tehdä :) kyllä nyt jotain kivoja tilannekuvia pittää olla!

   Poista
 2. Ota kuvia normaaliin tapaan ja pistä johonkin reunaan blogisi osoite. Tai sitten jos esim. Otat Pikkukarhusta kuvan, lisää todella haalealla (et varmaankaan ymmärrä mitä tarkoitan) tekstillä blogin osoite hänen kasvojensa kohdalle. Näin 'varas' voi varastaa kuvasi, mutta kaikki tietävät mistä kuva on lähtöisin. Tai hän voi myös vaihtoehtoisesti pyyhkiä esim. paintia käyttämällä osoitteen pois kuvasta. Mutta ohhoh, samalla lähtee se kuvan tunnistettava osuus, eli kasvot. :--)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toikin on ihan hyvä idea! Paitsi että saako noita vesileimoja nykyisillä kuvankäsittelyohjelmilla jo poistettuakin melkein mistä tahansa kuvasta...? Oon jotenkin ymmärtänyt, että noi vesileimatkaan ei toimi ihan 100%.

   Poista
 3. Siitä en tiedä. Nuo kopioijat on kumminkin jotain 13-15 vuotiaita vauvakuumeisia, harva tuon ikäinen osaa sellasia ohjelmia käyttää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä veikkaan, että toikin kuvan varastaja oli jo vähän vanhempi...

   Poista
  2. Ahaa. Toivotaan, että tämä typeryys nyt loppuu!

   Poista
 4. MIKSI joku haluaa laittaa jonkun muun raskausmahakuvan Facebookiin? Whaat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No NIINPÄ! Huomionhakuahan se taitaa olla. Ollaan muka raskaana jne.

   Poista

Kiitos, kun jätät viestin!