torstai 2. elokuuta 2012

Pikkukarhu 3kk!

Kolmekuukautissynttäreiden kunniaksi oli piiiiitkästä aikaa neuvolakäynti. Tällä kertaa se ei sujunut pelkästään leppoisissa merkeissä, koska käyntiin sisältyi kaksi piikkirokotetta ja suun kautta annettava rota. Tasapuolisuuden vuoksi myös minua piikitettiin siihen pahimpaan mahdolliseen paikkaan: sormenpäähän. Otettiin siis hemoglobiini. Viime käynnillä se oli 116, mutta nyt rautatabujen ansiosta 135. Olokin on ollut parempi.

Pikkukarhu otti rokotteet niin kuin kuka tahansa kolmen kuukauden ikäinen -huutamalla pää punaisena. Rauhoituttuaan antoi kyllä ilmeellään ymmärtää olevansa hyvin loukkaantunut moisesta kohtelusta. Välillä karkasi vahingossa hymykin, mutta hän väänsi nopeasti suun takaisin mutruun muistettuaan kuinka kaltoin maailma häntä kohtelee. Pikku draamaking <3

Poika kasvaa tasaisesti keskikäyrällä. Olisin veikannut pituutta enemmän, liekö tuo ollut sitten suorassa vai kuvittelenko vaan Pikkukarhun niin kamalan pitkäksi... No, eniveis.

Pikkukarhu 3kk:

Paino: 6410g
Pituus: 62cm
Päänympärys: 40cm

Hirvittävän paljon on saanut laittaa pieneksi käyneitä vaatteita pois Pikkukarhun kaapista ja sinne on tullut jopa tilaa vähän järjestellä järkevästi. Seuraavan lapsen kohdalla tajuan ehkä olla ostamatta niin jäätävän paljon jotain 56cm vaatteita. Varmaan...

Ajattelin, että selvittiin rokotteista ilman kummempia oireita, mutta Pikkukarhu on ollut koko illan melko väsynyt ja kärttyisäkin. Piereskeleekin yllättävän paljon normipäivään verrattuna! Liekö vatsanväänteitä siitä rotarokotteesta, heräsi äsken parkumaan yöuniltaan. Onneksi sippasi takaisin, mutta saas nähdä mitä yö tuo vielä tullessaan.

Nyt sitten käytetään viikko kertakäyttövaippoja pelkästään, ettei rota lähde liikenteeseen ja tartuta meitä. Lepotaukoa pyykkäämisestä ilman huonoa omatuntoa ;)

Neuvolan terkkari oli yllättävän jyrkkä kiinteiden aloittamisen suhteen! "Ennen neljää kuukautta ei saa MISSÄÄN TAPAUKSESSA aloittaa kiinteitä, suolisto ei kestä!" Kuitenkin tiedän useammankin, kenelle th on antanut siunauksensa kiinteiden aloittamiseen aiemmin, esimerkiksi jos kasvu on ollut kovin kituisaa (onko toi joku sana?) Eipä meillä nyt sinänsä niin kiire ole, vaikka onhan tuota korviketta alkanut mennä koko ajan vaan enemmän. Tarkoitus siis olisi kiinteiden rinnalla jatkaa imettämistä mahdollisimman pitkään ja jättää nuo korvikkeet pois. Kassellaan.

Huomenna Loimaalle Pikkukarhun kanssa koko viikonlopuksi. Appiukon uudella autolla. Aaaaaaaaapuuuuva!

5 kommenttia:

 1. Mulle lääkäri sanoi jälkitarkastuksessa, että 3 kk ikäisenä voi alkaa antaa perunaa ym. kasviksia rintamaidon rinnalla. Mitään velliä ei suositellut. Sanoi että kasvikset on parempi kuin vieras maito. Niin on kuulemma ennenkin tehty ja hyvin on mennyt. Sanoi että ei ole mistään kotoisin, jos yöt on kovin katkonaisia ja poika on nälkäinen. Sanoi että siinä vaiheessa saa äiti ja poika kunnon yöunet. Mutta harkinnan ja tarpeen mukaan. Näkemyksiä on monia. Tosiaan noin on ennenkin tehty, eikä tässä pöllömpiä ihmisiä ole tullut. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin saatiin antaa jo 3 kk ikäisenä. Eri maissa, kaupungeissa ja terveyskeskuksissa ja terkkareilla on eri ohjeet. Kannattaa tehdä siten kuin hyvältä tuntuu. Suosittelisin itse porkkanaa ja bataattia alkuun. Peruna voi olla aika hankala vatsan sulattaa, mutta jotkut kestävät senkin :). Bataatti on ehdottomasti paras, makea (maistuu vauvalle hyvin) ja porkkana myös makeutensa vuoksi hyvä. Perunahan maistuu aika kitkerältä muussattuna. Hyvä siihenkin on kuitenkin tottua, terveysruokaa! Kyllä Henna voit ainakin kokeilla vauvalle.
   T. Sumaelma

   Poista
  2. Noita näkemyksiä tuntuu tosiaan olevan jo ihan yhden neuvolankin sisällä monia. Tuo 4kk suositushan on kaikenlisäksi aika uusi juttu! Joo, saattaa olla, että aletaan tässä parin viikon päästä maistella pikku hiljaa jotain. Jos vaikka nukkuisi joskus edes yhdellä heräämisellä...

   Ai niin, terkkarin mielestä bataatti on ihan turha, perunaa ja porkkanaa sen olla pitää! Wooooot... O_o

   Poista
 2. mun lapsen herkkua on ollut aina bataatti ja perunasta ei ole yhtään tykännyt.

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!