tiistai 14. elokuuta 2012

Kaupunkipäiviä ja kotipäiviä

Olin eilen aika rohkea. Lähdin nimittäin pojan kanssa kaupungille aikomuksenani pistäytyä kunnolla ensimmäistä kertaa kirjastoon sitten pojan syntymän. Olen tainnut kerran sen jälkeen käydä siellä juosten palauttamassa noin miljoona vuotta myöhässä olleet opukset.

Olen aina rakastanut kirjastossa käymistä. Ensimmäinen romaani, jonka luin, oli joku Neiti Etsivä. Olin kahdeksanvuotias ja käytin lukemisen apuna viivotinta pysyäkseni oikealla rivillä :D No, siitähän se ura sitten urkeni ja olen mättänyt kirjoja hyvään tahtiin. Lapsi on hidastanut tahtia. Saan vieroitusoireita, jos en voi lukea!

Eniveis, Pikkukarhu käyttäytyi kirjastossa niin moitteettomasti, että join siellä jopa kahvit ystäväni kanssa! Tämän jälkeen pistäydyimme vielä Sokoksella ja Henkkamaukalla, josta mukaan tarttui vähän liikaa kaikkea kivaa. Menin siis ostamaan pojalle sukkia... Poika sai sukkapakettinsa lisäksi "farkut" kokoa 68, henkselit ja pari kuolalappua/kaulahuivia/mitänenyonkaan. Mua ei saa päästää sinne lastenosastolle!!!

Löysin itsellenikin pari kivaa paitaa, joista toinen on samanlainen erään vanhan suosikkipaitani kanssa, mutta väriltään vihreä! Olin juuri pohtinut, että mistähän saisin sen mallisia paitoja lisää, koska ne sopivat meikeläisen kroppaan. Toinenkin paita näytti niin hyvältä meitsille, etten voinut olla ostamatta. Vastapainoksi olen sitten myynyt Facebookissa vanhoja vaatteita pois ihan kivasti. Ja olen saanut myös hääkrääsää myytyä!

Timanttejakin oli tallessa enemmän, mitä uskalsin kuvitella. Tilastojen valossa näyttäisi siltä, että mummo/harakka oli mieltynyt vihreisiin timangeihin ;)

Laitoin pojalle kestovaipan kaupungille ja oivoi, Suuri Rakkauteni petti minut! Bumgenius falskasi, joten Sokoksen vessassa piti suorittaa massiivinen vaipanvaihto-operaatio. Olin ottanut varalta sinisen TSI-sisätäyttövaipan ja imun, mutta sainkin sitten hetken ähräämisen jälkeen todeta, että nämä sinisetkin ihanuudet ovat nyt auttamattoman pieniä! NÖYYYYY! Olihan siellä hoitolaukussa onneksi kertiksiäkin, joten matka jatkui sitten sellaisella. Bummariin palatakseni, moni on sanonut, ettei se ole mikään kauhean ison pissan vaippa. Kolme tuntia oli meillä liikaa :(

Loppupeleissä oltiin 3,5h kaupungilla ilman suurempia raivareita (poika tai äiti) ja kävelimme keskustan päästä päähän. Ja juostiin (äiti juoksi, poika nauroi) bussipysäkille, jo vain hiki virtasi!

Tuli kauhian hyvä mieli siitä, että päästiin vähän ihmisten ilmoille keskenämme. Kyllähän kaikki aina hokee sitä, että "kyllä tähän maailmaan ääntä mahtuu" ja "ei se lapsen itku ketään haittaa". No kyllä mua haittaa! Ei ole kiva olla jossain kaupungilla rentoutumassa, jos yksi kirkuu kurkku suorana vähän väliä.

Tänään ollaan mölläilty kotona. Toisin sanottuna herättiin hirveän aikaisin (6.30), olen pessyt pyykkiä, myynyt tuotteita, laittanut ruokaa, viihdyttänyt lasta, käynyt 45 minuutin vaunulenkillä, soittanut äidille ja siskolle... Ja katsonut Täykkäreiden ensimmäistä jaksoa 20 minuuttia! Jee. Ehkä joku päivä ehdin katsoa loputkin.

Viime yönä oli kestovaippakokeiluyö: Myllymuksujen taskuun tungettu Muksujen bambuhampputaitto sekä kaksi Rainbown puuvillalisäimua JA varmistuksena vielä merinovillapöökit päällä. Ei tullut vahinkoja! Ilman vaihtoa yöllä!

Ja nyt tyyppi nukkua posottaa jo toista tuntia Imse Vimsen all-in-on päällä, tästä ei hyvää seuraa sanokaa mun sanoneen...

Arvatkaa vaan, kuinka paljon kirjoitettavia juttuja pulppuilee mieleen päiväsaikaan kun koneelle ei ehdi. Ja mikä on lopputulema? No tämmöstä mössöö!

Sorge vaan.

Äidin kaupunkiasu, tosin bolero oli melko turha siinä helteessä ja kengillä oli huono juosta...

Vaaleat pehmoystävät saunomassa kylvyn jälkeen. Voi, kun tuo Pentikin pupu näyttää reppanalta :D
Ainun ensipupu on kummitädiltä, Lenni Lokinpoika kummisedältä ja hänen vaimoltaan.
Lammas on Miehen sukulaisilta.
Pupun ostin ihan itte. Ja oli kallis. Elkee kertoko Miehelle ;)


7 kommenttia:

  1. Melkoinen paketti varmaan tuo yövaippakokeilun lopputulos. Minusta ainakin tuntuu, että jos lisäilee jos jonkinmoista lisäimua, niin on kauhea michelin-ukko tuloksena. :) Eikä poika aina ole niin lopputuloksesta mielissään, kun liikkuminen ei kauhean hyvin silloin onnistu...

    VastaaPoista
  2. Olihan se joo muhkea, mut ei loppupeleissä mitenkään järkyttävän iso. Meillä nukutetaan edelleen kyljellään, joten se muhkea paketti itse asiassa pitää hänet hyvin siinä asennossa ;) Mutta liikaa siinä oli kuitenkin pissan määrään nähden, koska bambuhamppu oli toiselta puolelta kuiva. Seuraavaksi jätämme ne Rainbownit pois... villapöksyjä en uskalla vielä jättää, koska meillä noi taskut falskaa hirveän usein kylkiasennossa.

    VastaaPoista
  3. Onko vinkkejä villapöksyjen suhteen? Sain villapöksyjen ohjeen ja äiti teki hahtuvalangasta kolmet pöksyt, mutta kaikki ovat aivan jumbokokoisia meidän pojalle vielä. Työkaverilla oli jotkut Babyidean villahousut, mutta uutena ainakin maksavat kauhean paljon. En viitsisi maksaa elleivät ole varmasti hyvät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ollut TSI-villapöksyjä (langasta ei mitään käryä...) ja sitten juurikin nuo Babyidean HH Wool Longies -merinovillapöksyt. Kaikki nuo TSI:t ovat olleet toimivia, mutta kyllä nämä Babyidean ovat parhaat! Pitkät lahkeet ja korkea vyötärö. Niitä on myös lyhyillä lahkeilla.

      Ostin tuolta kestovaipparyhmästä "käytettynä", maksoin 15€. Niitä oli kuitenkin käytetty vain kerran. Uutena se suositushinta on jotain 21€. Kannattaa ostaa käytettynä, huuto.netistä tai tuolta bookista! Niiden pitohan vaan paranee käytön myötä... Ja tietty pitäähän niitä itse huoltaa, uutena ostettuja pitää liottaa lanoliinissa yön yli :)

      Poista
  4. Tuli vielä mieleen, että olen nyt laittanut joka kerta Bumgeniukseen sinne "väliin" Rainbown luomupuuvillaimun, eikä ole pettänyt vielä kertaakaan. Lisäksi olen kiinnittänyt entistä enemmän huomiota siihen että vaippa on tiiviisti kiinni, eikä missään kohdassa ole löysää. Toisin sanottuna käyttäjässä oli vika, kun aiemmin falskasi aina. :) Tosin mitään megakakkoja ei ole sattunut Bumgeniukseen vielä tulemaan. On ne vaan niin helppoja, ettei tarvi alkaa mitään harsoa taittelemaan ja pukemaan kuorivaipan kanssa.

    Meillä vaan on ihan kauhea määrä kerttiksiä, jotka uhkaavat jäädä käyttämättä. Ollaan saatu niitä ja itsekin olen ostanut. Ostin jo raskaana ollessani paketin Pamperseja, kunnes huomasin että niissä käytetään jos jonkinmoista valmistusainetta ja sitten ostinkin Liberoa, kun se ei sisällä mitään hajusteita tms. Sen lisäksi saatiin tosiaan vielä pari pakettia kolmoskoon vaippoja. En sitten tiedä kuinka "ekoa" on käyttää kestoja ja pestä niitä, kun samalla jää käyttämättä kauhea määrä kerttiksiä. Tosin saahan ne sitten annettua jollekin toiselle käyttöön ja sen edestä "pelastaa maailmaa" jätekuormalta.

    VastaaPoista
  5. Hyvä hyvä! :) siitä se ura urkenee!

    Mä annoin just pieneksi jääneet kakkoskoon vaipat ystävälle, jolla on vastasyntynyt. Kannattaa kysellä, löytyskö lähipiiristä ketään tarvitsijaa, onhan ne aika kalliitakin.

    Me otettiin käyttöön Nature Baby Caren "ekokertikset", niiden valmistuksessa ei ole käytetty öljyä, vaan maissia. Ne on maatuvia vaippoja (paitsi että teippivaipoissa se teippi ei maadu), mutta Suomessa ei saa laittaa kompostiin/biojätteeseen ulostetta. On se silti ekompia kuin öljyvaroja kuluttavat kertikset :)Ja niissä ei ole käytetty mitään "myrkkyjä", jotka voi vaikuttaa lapseenkin. Olen lukenut, että vaipoissa oleva aine, joka hyytelöittää pissan on karseeta myrkkyä!

    VastaaPoista
  6. Miehen sisko saa marraskuussa lapsen, joten heille voi kyllä ylijääneet vaipat antaa. Jotenkin tuohon kestoiluun jää koukkuun. Tuntuu pahalta iskeä kerttis pojalle. Toisaalta kun huuhtelee megakakkoja kestosta ja kastelee samalla itsensä, niin käy mielessä, että onko pakko kiusata itseään. :)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!