maanantai 21. lokakuuta 2013

Oman värin kasvatusprojekti

Joulukuussa 2012 päätin lopettaa hiusten värjäämisen. Olin lopen kyllästynyt värjäyskierteeseen ja kauhuissani siitä, minkälaisen määrän kemikaaleja tungin päähäni vaikuttamaan kerran kuussa. Minua myös kiinnosti suunnattomasti nähdä oikea hiusvärini, olinhan värjännyt hiuksiani säännöllisesti noin kymmenvuotiaasta saakka. Veikkasin omistavani perinteisen suomalaisen "hiirenharmaan" lookin. Hiusten leikkaaminen lyhyeksi tuntui hyvältä idealta, koska pitkä tukka kyllästytti ja oli tylsä ainaisine ponnareineen. 

Muistuttakaa, etten enää ikinä leikkaa hiuksia lyhyiksi! Kasvatusprosessi, johon tulen kuitenkin päätymään ennemmin tai myöhemmin, on yhtä helvettiä. Prosessin alussa aamuisin tarvittiin runsaasti vesikampaa tai suihkua, jotta sain joka suuntaa sojottavat karvani edes jonkinmoiseen ojennukseen. Tällä hetkellä ollaan jo voiton puolella, sillä tukka alkaa olla jo vähän vähemmällä vaivalla kesytettävissä aamuisin. Jos ylimääräistä aikaa on, saatan kääntää sitä hieman muotoiluraudalla. Kaipaan niin sitä aikaa, kun aamukiireessä saattoi vain sitaista hiukset nutturalle tai ponnarille. Tylsälle, nopealle ja turvalliselle ponnarille.

Ja tästä lähdettiin...


Tammikuu: 39 päivää värjäämättä

Maaliskuu...

...ennen leikkaamista


Operaation jälkeen... 

...väriä jäi vielä latvoihin.

****************************************************

Lokakuu: oma väriOma värini on sittenkin ihan ok! En silti oikein tiedä, tykkäänkö tästä. Tunnen näyttäväni hirveän valjulta, kun tukka on niin mitäänsanomattoman värinen. Olen alkanut harkita hennavärjäystä... mutta tuskin värjään vielä pitkään aikaan. Haluan nähdä, miltä hiukset näyttävät pidempinä oman värin kanssa. 

***************************************************

Onko teillä kokemusta hennaväreistä? Onko värjääminen yhtä hankalaa, miltä se näyttää?

15 kommenttia:

 1. Hyvältähän oma värisi näyttää! :) Voisit kokeilla esim. color maskia, jotain ruskeaa mikä toisi vähän väriä, mutta ei kuitenkaan ole hiusväri. Ne on samalla myös tosi hoitavia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Color Mask mulla olikin silloin punaisten hiuksien aikaan käytössä, mut nyt en tahdo käyttää sitäkään niiden kemikaalien takia. Se on kyllä hyvä vaihtoehto niille, jotka eivät tahdo värjätä ja haluavat pientä sävyä :)

   Poista
 2. Kaukana hiirenharmaasta! Siehän oot kultatukka. Ja paksu kun mikä! Itsekin tykästynyt punaiseen (since 9-wee Peppi Pitkätossu -outfit) ja välillä kokeillut kerran blondia ja toisen ruskeaa. Mystisesti palasi siihen punaiseen.. Mieti sitä juurikasvua, joka tulee aina pari viikkoa värjäyksestä! Kova kontrasti. Plus ne ylimääräiset mönjät sun muut. Ja se vaiva! Pidä toi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänks! Tää oli viä paksumpi ennen kuin kampaaja meni heiluttaan ohennussaksia kysymättä... imetys saattaa taas pudottaa puolet, sitä odotellessa! ;) Juurikasvu </3, sitä ei kyllä tuu ikävä!

   Poista
 3. Kaunishan toi väri on, eikiä yhtään valju!

  VastaaPoista
 4. Kivat hiukset! sopii sulle hyvin :)
  http://betrinas.blogspot.fi/

  VastaaPoista
 5. Minulla on parhaillaan menossa oman värini kasvatusprojekti! Hiukset on blondattu viimeksi kesällä 2012 ja tällä hetkellä oma väri yltää suurinpiirtein korviin saakka. Olen aina omannut hyvin hitaan hiustenkasvun ja nyt se tuntuu äärettömän hitaalta, kun sitä vain odottaa ja odottaa, että saisi omaa väriä kunnolla esiin!

  Tahdon pitää hiukset kokoajan sellaisena, että saan ne ponnarille. Tästä syystä omaan yhä paljon värjättyä hiusta, mikä on todella turhauttavaa. Pikkuhiljaa sitä saa kuitenkin sieltä enemmän ja enemmän pois, kun oma väri kasvaa... :)))

  VastaaPoista
 6. Huh, vaatii kyllä kärsivällisyyttä! Mutta toisaalta säästyy tältä ikävältä kasvatusprosessilta, itkulta ja hammasten kiristelyltä aamuisin ;)

  VastaaPoista
 7. Höpö höpö muru, toi sun värisi on aivan loistava ja sopii sulle hyvin. Elä turhaan värjäile, oot niin kaunis näinkin (eikä oo sitä ärsyttävää juurikasvua!)
  <3: ulla

  VastaaPoista
 8. mä en ikinä ole värjännyt tai meikannut. kerran sit huviks kokeilin kulma- ja silmämeikkiä. Voi HIRVITYS miltä näytin :D :D tulin siihen tulokseen, etten jatkossakaan meikkaa ja tuskin olisin tyytyväinen värjättyihin hiuksiinkaan itselläni
  (en tarkota sitä että meikki/värjääminen ei sopis kellekään, varmaan ymmärsit mut sanottakoon nyt, ettei tuu kommenttisotaa:D )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, olen niin kateellinen sinulle! Meikkaaminen on kyllä niin tympeää hommaa meikeläisen mielestä, että... mutta silti on pakko välillä laittaa punaisuutta piiloon ihosta sekä korostaa silmiä, vaikka ilmankin varmaan olisi ihan ihmisen näköinen :)

   Poista
 9. Moi, näin pitemmän ajan jälkeen, tiedustelisin, oletko pysynyt omassa hiusvärissäsi? Mielestäni se on kiva. Itse värjäsin hiuksiani 16 vuotta ja vuonna 2012 lopetin värjäämisen. Hiukseni ovat nyt paremmassa kunnossa kuin koskaan. Käytätkö myös luonnonkosmetiikkaa nykyään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin siinä sitten kävi, että päädyin jälleen värjäämään, tällä kertaa pelkällä kasvivärillä tosin! Värjäyspostauksen löydät täältä:http://aaltoillen.blogspot.fi/2014/12/ekokampaajalla.html. Tuon käynnin jälkeen olen kerran värjännyt itse hennalla.

   Lähes kaikki rasvat, putsarit, voiteet, öljyt, shampoot ja saippuat ovat meillä luonnonkosmetiikkaa, mutta toimivia meikkejä en ole onnistunut vieläkään löytämään. Niinpä niinä harvoina meikkauskertoina tyydyn tavallisiin merkkeihin :)

   Poista

Kiitos, kun jätät viestin!