torstai 30. tammikuuta 2014

Vaipat pitkäaikaissäilössä

Jos kestovaippoja säilöö seuraavalle lapselle, kannattaa niitä pyöräyttää välillä pesukoneessa ilman pesuainetta. Voi muuten käydä niin, että kuminauhat kuivuvat ja kuolevat käyttöön ottaessa tai ensimmäisessä pesussa. Itse pesin vaippoja 3-4kk välein ("suositus" taitaa olla n. 6kk välein), mutta silti ainakin yksi vaippa tuli tiensä päähän. Miksi, oi miksi juuri tämä Onnikkaan M-kokoinen ihanuus?!


Tämä oli vielä ihan kunnossa käyttöön otettaessa, mutta pesussa kuminauhat olivat sanoivat itsensä irti. Erilaatuiset kuminauhat kestävät säilytystä eri tavalla, mutta varminta on pyöräyttää kaikki vaipat koneessa silloin tällöin. 

Aion kyllä antaa tämän äiteelleni entisöitäväksi, sen verran hyvästä vaipasta kun on kyse!

10 kommenttia:

 1. Myin just kolme sellaista vaippaa, joita en ollut ikiaikoihin pessyt (Kushies AIO:ja, joita en ollut ite käyttänyt kuin pari kertaa). Huomasin ostoilmoituksen ja seuraavana päivänä vaipat lähtikin jo postiin. Niissä oli kuminauhat aivan kovat koppurat ja napsahtavat tasan varmasti poikki, jos niitä venyttää. Laitoin kestovaippainfon kautta viestin, että kannattaa laittaa välittömästi pesuun, jotta kuminauhoille ei käy kehnosti. Hän ei ole lukenut tuota mun lähettämääni viestiä. :( Itse ainakin aina ensimmäisenä vaippaa hypistellessäni esimerkiksi kirpputorilla venytän kuminauhoja, jotta näen missä kunnossa vaippa on! Kääk! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luulen, että niitä kuminauhoja ei sitten enää pesukaan pelasta... :( Voi kurjuus! Huomasin muuten itsekin, että eräästä livekirppikseltä ostamastani sisävaipat kuoli kumpparit muutaman pesun jälkeen. Taisi olla huonossa hapessa jo meille tullessa, vaikka niitä kumppareita pystyi vielä venyttämäänkin.

   Poista
  2. Voi voi voi sentään... Tuntuu kamalalta, kun ostaja maksoi niin hyvän hinnankin niistä. :( Mulla on ollut eri paikassa ne vaipat, jotka haluan säästää mahdolliselle uudelle tulokkaalle. Niitä olen kyllä pessyt säännöllisesti puolen vuoden välein. Nuo olivat unohtuneet toiseen paikkaan. :( Sitä vaippapyykkiä kuitenkin pyörii melkoinen määrä aina puolen vuoden välein, kun vaippoja on kertynyt melkoinen vuori. Poika painaa nyt jo lähemmäs 14 kg, joten pieneksi jääneitä vaippoja on jokunen.

   Poista
  3. No, eihän kaikkea aina voi muistaa/tietää/ajatella. Et kuitenkaan tahallasi sitä tehnyt :) Ostaja kyllä tietää, miten saa sinuun yhteyden, jos haluaa valittaa asiasta.

   Poista
  4. No ainakin minä laitoin samana päivänä viestiä, kun olin laittanut vaipat postiin, että kannattaa laittaa vaipat samantien pesuun kuminauhojen vuoksi. Ostokriteereinä hänellä oli että tarrat pitää olla kunnossa. Ja nehän olivat aivan uudenveroiset, kun vaippoja ei varmaan ollut kovin montaa kertaa käytetty. Itse käytin niistä kolmesta ehkä yhtä kaksi kertaa. Etukäteen oli hieno ajatus AIO-vaippojen helppokäyttöisyydestä, mutta käytäntö opetti että taskuvaipat ovat paljon parempia, kun niihin saa iskettyä juuri sellaisen imupaketin, jonka itse haluaa.

   Poista
  5. Ihan oikein olet toiminut :) Haluaisinpa vaan tietää, että kuinka monella noi AIO:t toimii ihan sellaisenaan falskaamatta? Meillä ei ole kummallakaan ollut sellaisia, vaan aina on pitänyt laittaa lisäboostia. Pikkukarhun kanssa oli alkuun paljon vaippakatastrofeja just siksi, että kuvittelin noiden AIO:n riittävän sellaisenaan... :)

   Poista
  6. Olen monesti ajatellut millaisen summan rahaa olisi saanut upotettua, jos olisi sinisilmäisenä ostanut ison kasan AIO:ja uutena ja kuvitellut että vaippahankinnat on siinä. Minusta Bumgeniuksen AIO:tkin olivat lähinnä vitsi, vaikka ne tuntuvat olevan monen suosikkeija. Melkeinpä yksi pissa ja se on siinä. Ostin niitäkin jonkun kymmenkunta kappaletta (käytettynä onneksi) ja olen käyttänyt sellaista maksimissaan 10 kertaa jos on pitänyt vaihtaa kakkavaipan vuoksi illalla vaippa reiluksi tunniksi ennen iltapesua. Niidenkin piti muka olla one size, mutta en usko että mahtuvat enää meidän pojalle (n. 14 kg). Jotenkin vaan en malta myydä niitä poiskaan. (Kääk - niitäkään en ole pessyt ikuisuuksiin!) 5 kpl myin aiemmin ja ne menivät puolen tunnin sisällä siitä kun olin laittanut ilmoituksen kestovaippainfoon. Olin aivan ällistynyt. Monta kyselyä tuli muutaman tunnin sisällä.

   Poista
  7. Mä olen boostannut noita Bummarin AIO:ta (ei one size) Rainbown puuvillaimuilla. Sellaisenaan ne ei tosiaankaan ole kuin muutaman pissan vaippoja! Meilläkin on noita one size -bummareita AIO:na, mut jätettiin ne pois jo ajat sitten. Olisiko PK ollut joku 10kg, kun ne alkoivat olla liian pieniä lisäimun (rainbow+kuivaliina) kanssa. Ilman ei voinut pitää, kun eihän niin isolle litrapissaajalle riittänyt ne pari läppä.

   Poista
 2. Just tän takia en uskalla säilöö mitään, edes niitä huippusuosikkeja! En kumminkaan jaksa ja muista niitä pestä "huvikseen". -Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se meinas itseltäkin alkaa unohtua pikku hiljaa, kun tuli niin paljon touhua PK:n kasvettua isommaksi. Mut hei, sitten seuraavalle kierrokselle saa taas shoppailla lisää ihanuuksia ;)

   Poista

Kiitos, kun jätät viestin!