tiistai 5. marraskuuta 2013

Miesväen neuvolareissu

Perjantaina oli kummankin pojan neuvolakäynti, jonne en itse päässytkään mukaan yllättäen. Minulle nousi nimittäin 39 asteen kuume yöllä! Mies katsoi parhaimmaksi jäädä kotiin, koska olin niin heikossa hapessa. Neuvola-aikaa ei viitsinyt alkaa siirtämään, koska nämä meidän lääkärineuvola-ajat ovat totaalisen kiven alla. Oli aika jännittävää lähettää nuo kolmestaan matkaan, varsinkin kun mies ei ole neuvolassa edes Pikkukarhun kanssa käynyt kuin kerran tai pari, minun ollessa mukana. Hienosti niillä kuitenkin meni.

Pikkukarhulla oli 1,5v. lääkärintarkastus, joka kesti vain 20 minuuttia. Ystäväni tarjoutui nappaamaan Pikkukarhun tarkastuksen jälkeen ulos hänen ja tyttärensä (PK:n tyttöystävä) kanssa, jotta olisi rauhallisempaa Pikkuleijonan terveydenhoitaja- ja lääkärikäynnillä.

Pikkukarhulta ei otettu mittoja, kuunneltiin vain keuhkot ja sydän sekä tsekattiin korvat ja kivekset. Jotain ne olivat kyselleet kehityksestä, mutta siinäpä se sitten olikin. Korttiin oli kommentoitu: "Hyväkuntoinen, tyytyväinen poika. Terve ollut. Muutama sana tulee. On touhukas". En tiedä, mitä puhetta tuosta puheesta oli ollut, mutta kyllähän PK:lta jo sanoja tulee paljonkin. Viimeisin opittu selkeä sana on ollut "vettä".

Pikkuleijona sai rotarokotteen suun kautta, hyvin oli kuulemma uponnut. Mitään oireita en huomannut siitä tulevan onneksi. Olivat keskustelleet pulauttelusta, mutta painon takia ei ainakaan tarvitse olla siitä huolissaan, kun on painoa tullut niin hyvin. Pituuden puolesta kasvaa hieman keskikäyrän alapuolella kuulemma.

Myttynen 16.9.13      3445g       51cm      34.5cm
1vrk                             3280g
8vrk                             3600g
2vkoa                          3780g       53.3cm    35cm
6vkoa                          4680g       56.4cm    37.5cm


"Suloinen poika. Kasvu hyvää. Sydän, keuhkot, vatsa normaali"


Piti kirjoittaa jotain muutakin, mutta väsyttää niin että järki lähtee. En ole vieläkään ihan terve, ja nuo kuumeiset yöt verottavat aika tavalla. Enää kolme päivää, kunnes Miehen isyysloma alkaa... jaksaa, jaksaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät viestin!