sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Kalevalainen jäsenkorjaus

Kuten aiemmin mainitsin, päätimme ystävän suosituksesta kokeilla kalevalaista jäsenkorjausta Pikkuleijonan pulautteluun. Ystävä suositteli Saanaa, joka on hoitanut hänenkin tytärtään pulautteluvaivan takia. Sovittiin, että Saana tulee hoitamaan Pikkuleijonan lisäksi minutkin, sillä selkäni ja niskani on jatkuvasti jumissa huonojen imetysasentojen tähden.

"Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu vanhoihin kansanparannusperinteisiin, jotka esiintyvät kuvakielellä kirjoitettuna myös Kalevalassa. Pääosin Pohjanmaalla nämä parannustaidot ovat säilyneet sukupolvilta toisille. Parannustaitoihin kuuluvat mm. jäsenkorjaus ja kuppaus. Yleisin hoitomuoto on jäsenkorjaus, joka on saanut eri muotoja viimeisen vuosikymmenen aikana. Kokonaisvaltaisinta osaamista edustaa Kalevalainen jäsenkorjaus.

Kalevalainen jäsenkorjaus perustuu koko tukirakenteen kineettisen ketjun tasapainottamiseen mobilisaatiokäsittelyn avulla. Kalevalaisessa jäsenkorjaushoidossa tasapainotetaan mobilisaatiokäsittelyn avulla hoitoa tarvitsevan koko tukirakenteen kineettinen ketju aina jalkapohjista kallonrajaan saakka. Perinteen tuoman kokemuksen kautta voidaan lihastasapainoista sekä hermoheijasteista lukea ongelmien aiheuttajat, jolloin ei päädytä hoitamaan pelkästään kipukohtaa, vaan myös itse ongelman aiheuttajaa hoidetaan. Em. tutkimuksin on osoitettu, että jäsenkorjaus parantaa vaivoja vaikuttaen kipuun ja sen aiheuttamaan haittaan, toimintakykyyn sekä elämän laatuun.
" -Kansanlääkintäseura

Saana kertoi, että pulauttelu on yleinen vaiva vauvoilla, jotka ovat tulleet maailmaan niin sanotusti rytinällä, kuten Pikkuleijonakin. Lapaluiden välissä oleva jumi aiheuttaa kuulemma pulauttelua. Saana hoiti Pikkuleijonan selkää sekä jalkapohjia. Käsittelyn jälkeen Pikkuleijonan pulauttelu väheni selkeästi. Itse hoidosta Pikkuleijona tuntui nauttivan kovasti!
Saana huomasi, että Pikkukarhulla on toinen olkapää ylempänä kuin toinen, joten hän hoiti myös Pikkukarhun samaan syssyyn. Pikkukarhulla tuntuivat paikat aukeavan myös, sillä en ole ikinä kuullut hänen röyhtäisevän niin komeasti, mitä selän käsittelyn jälkeen! PK ei meinannut pysyä hetkeäkään paikoillaan, mutta Saana hoiti poikaa ihanan rauhallisin ja lempein ottein, antaen tämän aina välillä karata touhuamaan.

Oma käsittelyni tuntui taivaalliselta! Saana kävi kroppani läpi päästä varpaisiin. Pari päivää jälkikäteen olo oli kuin jyrän alle jääneellä, mikä kertoo hoidon tehokkuudesta ja kuuluu asiaan. Päänsäryt katosivat ja tuntui, että olisin pidentynyt senttikaupalla, kun sain ryhtini kunnolla oikaistuksi.

Saana tekee kotikäyntejä myös Tampereen lähikunnissa. Hän hoitaa alle 3v. ilmaiseksi. Kotiäideille ja -iseille hoito kustantaa 40€. Ihmisten lisäksi Saana hoitaa myös koiria, ja ystävän mukaan hän on erittäin taitava koirien kanssa.

Suosittelen kokeilemaan vaihtoehtoisia hoitomuotoja pulauttelu- ja vatsavaivaisen vauvan hoitoon jo ennen lääkehoitoon ryhtymistä. Moni vaiva saattaa helpottua hoitojen myötä, eikä esimerkiksi rankkaa happosalpaajalääkitystä tarvita. Lisäksi kannattaa kiinnittää huomiota omaan ruokavalioon, jos imettää. Monen vauvan vatsavaivat ja pulautteluongelmat ovat helpottaneet, kun äiti on ryhtynyt täysin gluteenittomalle ja/tai maidottomalle ruokavaliolle. Ruokavaliomuutos ei kuitenkaan ole mikään pikaratkaisu, sillä saattaa mennä jopa pari viikkoa ennen kuin oireilu helpottaa. Omalla kohdalla ruokavaliomuutos on ollut oikea ratkaisu.

7 kommenttia:

 1. Olen käynyt kansanparantajalla jo usean vuoden ajan. Alunperin lähdin kokeilemaan, koska olin kärsinyt pitkäaikaisesta rintalihaksen tulehduksesta ja syönyt jo monta kuuria tulehduskipulääkkeitä. Ajattelin että eipä tuossa mitään menetäkään. En nyt tarkkaan muista, mutta jotenkin se tulehdus oli jäänyt sinne jumiin ja hoidon myötä se pääsi "vapautumaan". Sen jälkeen olen käynyt kerran tai pari vuodessa hoidattamassa jumiutuneita hartioita ja samalla on hoidettu koko kroppa. Ja aina olen saanut avun.

  Tilasin juuri Myllymuksuilta kokeilupakkauksen kestositeitä. En uskaltanut tilata enempää, ettei tule vikaostoksia. Onko sinulla suosituksia? Valmistajia ja malleja on monia. Toiveena olisi löytää sopivia mallikappaleita ja valmistaa itse lisää. Paljonko kestositeitä tarvitaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä postauksessa on kuvia siteistä: http://aaltoillen.blogspot.fi/2013_06_01_archive.html :)

   Poista
  2. Hieno juttu, että apu löytyi kansanparantajalta!

   Mulla on vaan Miisamamman kestositeitä, osassa yösiteistä ainakin ihoa vasten trikoo, ja takana samettipintainen puuvilla. Imuna bambujoustista ja flanellia. Taitaa olla 8 yösidettä, 3 isompaan vuotoon, 3 normisidettä sekä 4 pikkuhousunsuojaa. Jälkivuotoon mulla riitti noi yö- ja paksummat siteet, kun pesin vaippapyykkiä joka toinen päivä. Mulla meni 2-3 sidettä vuorokaudessa. Oon tykännyt hirveästi näistä! Just on vasta loppumassa toi jälkivuoto, kesti melkein 8 viikkoa :/

   Poista
 2. Tosi hyvä juttu jos saitte apua pulautteluun! Kävin tuolla sivuilla ja näytti kyllä tosi mahtavalta hommalta, kun itse olen "kieroselkäinen" ja kaikenlaisia selkävaivoja löytyy.. Voitko kertoa vielä suunnilleen mitä hoidon aikana tehtiin? Miltä tuntui? Onko vähän hieronnan tapaista vai ei sinnepäinkään? Tuo 40 euron hinta ei kuulosta pahalta, jos hoito oikeasti auttaa..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli Saana hieroi ja paineli eri kohtia, mun mielestä tosi kevyesti. Se tuntui koko ajan rentouttavalta, ei sillä tavalla sattunut kuin monesti normaalilla hierojalla tuppaa mulle käymään. Se ei ole sellaista lihasten jyystämistä, vaan enemmän sively- ja painelutekniikkaa. Vaikeaa selittää! :) Hän kävi läpi ihan jalkapohjista päälakeen koko kropan. Oli kyllä hintansa väärti, suosittelen!

   Poista
 3. Tervetuloa seuraamaan myös minin blogiani vauva-perheen arjesta :)
  www.pienipoika2013.blogspot.fi

  VastaaPoista
 4. Hienoa, että apu löytyi. Täytyykin suositella sisarelleni Kalevalaista jäsenkorjausta. Hänellä on ollut kovia päänsärkyjä ja kipuiluja jo jonkin aikaa. Mikäli oikein muistan, on hän käynyt hierojalla kyllä, mutta Kalevalaisesta jäsenkorjauksesta en muista hänen mainittavan. Kiitos tästä vinkistä!

  VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!