maanantai 16. syyskuuta 2013

Iso Poksahdus!

Tuuheatukkainen poikamme syntyi 16.9. Klo 5.23 mitoin 3445g / 51cm! Synnytys käynnistyi klo 23 suppareilla. Koko synnytyksen kesto oli 6h 35min, josta ponnistusvaihe 5min ja jälkeiset 12min ilman oksitosiinia. Sairaalaan tullessa vaille kolme olin jo 7cm auki ja pääsin melkein heti ammeeseen. Siellä pysyin ilokaasun turvin aina siihen saakka, kunnes vedet menivät ja alkoi ponnistuttaa. Ehdin saliin juuri ja juuri,  ponnistin polvillani etunojassa alasti ilman ilokaasua. Pojalla oli napanuora kaulan ympärillä ja lapsivesi oli vihreää lopuksi, mutta muuten kaikki oli/on hyvin! Leikkasin itse napanuoran ja sain pojan heti rinnalle. Tikkejä ei tullut ja voidaan molemmat tosi loistavasti. Ihanaa saada pitää toista vierellä ja imetyskin sujuu jo hienosti :)

Poika on ihastuttava <3 nyt odotellaan ekoja tuotoksia harsoon...

Ihan mieletön synnytys, ihana Mies ja ihana kätilö!

7 kommenttia:

 1. Onnea! Miten mahtavaa että sain ihanan, voimaannuttavan synnytyskokemuksen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se oli kyllä todella voimaannuttava ja eheyttävä kokemus :)

   Poista
 2. Onnea onnea! En lainkaan odottanut näitä uutisia vielä. :) Olen kärvistellyt viimeiset kolme päivää kuumeessa sängynpohjalla.

  Sehän kävikin sitten loppujen lopuksi tosi äkkiä. Ihan käsittämätöntä miten joku pystyy selviämään niistä tuskista ilman kivunlievityksiä. Itse olisin varmaan kuollut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lähtö tuli kyllä aika puskista ja etenikin ihan kiitettävää tahtia :) Mutta kyllä se sitten sattuikin, varsinkin viimeiset sentit! Ehdin moneen kertaan miettiä, että olisiko pitänyt sittenkin ottaa jotain vahvempaa kivunlievitystä...

   Poista
  2. Itselläni oli kaikki mahdolliset kivunlievitykset käytössä ja silti tein kuolemaa. Huusin aivan tuskissani viimeiset supistukset. Ajattelin ettei mitään pahempaa voi olla. En sitten tiedä auttoivatko ne lääkkeet yhtään, vai olisiko tunne ollut ihan sama ilman lääkkeitäkin. Kesti niin kauan ja olin syönyt viimeksi vuorokausi sitten kun olin koko ajan sektiovalmiudessa. Vähemmästäkin tuntee kuolevansa.

   Poista

Kiitos, kun jätät viestin!