perjantai 21. syyskuuta 2012

Sairastelua

Ollaan oltu aika sairasta sakkia viime aikoina, ihan fyysisestikin. Juuri, kun päästiin voiton puolelle tässä flunssassa, puhkesi Pikkukarhulle enterorokko. Se oli hiukan oletettavissa, koska tasan viikko sitten näimme ystävää ja hänen poikaansa. Pojalla oli ihottumaa vaippa-alueella, joka sitten loppujen lopuksi paljastuikin enterorokoksi. Se alkaa usein vauvoilla vaippa-alueelta ja sitä voi alkuun luulla kosteuden aiheuttamaksi iho-oireeksi.

No, eipä me siltä oltais voitu suojautuakaan, vaikka perjantaina jo oltais jätetty näkemättä. Tauti tarttuu oireettomana jo! Kaverin poika oli vielä torstaina aivan terveen oloinen kun nähtiin.

Me ehdittiin tässä välissä nähdä yhtä raskaana olevaa ystävää ja käydä anopin 60v. juhlissa. Saas nähdä, moniako ollaan tartutettu! Voi rähmä! Kuumetta ei ole ainakaan vielä noussut, mutta poika on kauhean ärtyisä. Ilmeisesti rakkulat voivat olla aika kipeitäkin :( Ne ovat levinneet vaippa-alueelta kantapäiden tuntumaan, varpaisiin ja sormiin. Sen sijaan ystävä sai rokon itsekin, ja hänellä on suussa todella kipeitä rakkuloita. Pidän sormet ja varpaat ristissä, ettei se tulisi meille vanhemmillekin vielä kaiken lisäksi...

Nyt on sitten jäämässä jo kolmas vauvauinti väliin tämän takia! Ovat päässeet siellä jo sukelluspuuhiin... Semmosta se lapsiperheen arki on. Nyt on vaan toivottava, ettei jälkitautina iske esim. korvatulehdusta. Pikkukarhu on nauttinut kylpyammeessa roiskimisesta tosi paljon viime aikoina. Harmillista, ettei olla päästy isoon altaaseen pitkään aikaan.

Kuva lainattu terveyskirjasto.fi

Sairastelusta huolimatta meidän ruokakokeilut ovat alkaneet sujua paremmin. Nyt uppoaa jo tosi hienosti peruna-porkkana, päärynä, mango ja maissi. Huomenna voisin ostaa kukkakaalia, vaikka olen vähän skeptinen valmiiksi sen suhteen. Itsehän siitä tykkään, mutta lapsi tuntuu tulleen isäänsä noiden makujen suhteen. Mies ottaisi varmaan avioeron, jos laittaisin salaa parsakaalia tai kesäkurpitsaa hänen ruokaansa ;)

Iski hirvittävä halu päästä takaisin opiskeleen. Unelmien ammattiin. Yliopistoon. Pääsykokeet. Maybe?

Saisit nyt edes ne yhdet perusopinnot suoritettua loppuun sieltä roikkumasta, laiskimus!

3 kommenttia:

  1. Voih, kukkakaali, parsakaali ja kesäkurpitsa on niiiin hyviä. Ainakin jos kesäkurpitsan paistaa voissa tai kuorruttaa parsa- ja kukkakaalin kermalla ja juustolla ja laittaa uuniin...

    Pikaista paranemista teille!

    VastaaPoista
  2. Kesäkurpitsa rocks ! Mulla olis kaikenmaailman kasviksia nielevä mies, mut jos syöttäsin sille esim. tomaattia niin se varmaan turpois itse jättiläistomaatiksi. Voi Herra Pögelström-parkaa, paranemisia!

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!