sunnuntai 25. maaliskuuta 2012

Vauvakekkeruusit!

Meillä oli eilen tuvantäydeltä ihania naisia ja suloisia mukuloita! Ystävän yllytyksestä pidin siis eräänlaiset babyshowerit itselleni. Ja oli vallan mukavaa! Pikkusisko tuli jo edellisenä iltana, joten herättiin lauantaina seitsämältä leipomaan suolaisia ja makeita herkkuja tarjolle. Loppujen lopuksi meillä oli seitsämän naista ja kolme lasta (3 viikkoinen, 4kk:n ikäinen ja 4-vuotias), joten ruokaa jäi erittäin paljon ylikin... Onneksi mies tuli kavereineen illalla hoitelemaan tähteet ;) Mitään erityisiä ohjelmanumeroita ei ollut, jutusteltiin, oltiin ja syötiin vaan. Pienimpien ihastelu oli tietenkin eräänlainen ohjelmanumero! Ja jokainen vieras sai kirjoittaa vieraskirjaan nimiveikkauksensa, niitä olikin sitten mielenkiintoista lueskella.

Saatiin paljon ihania lahjoja, tuli ihan tippa (piilo)linssiin :')

Päivää varjosti hiukan se, että perjantaina illasta alkoi hirmuinen kutina jalkapohjissa. Eilen se sitten levisi kämmeniin ja muualle kroppaan. Olo ei kuitenkaan ollut niin hankala, etten olisi voinut nukkua ja vauva liikkui melko paljon, joten en sitten soittanut synnytysvastaanottoon raskaushepatoosin pelossa. Tänään ei ole kutittanut lähes ollenkaan! Joten taidan huomenna soittaa neuvolaan ja kysyä, tarvitseeko ottaa maksa-arvoja joka tapauksessa. Turvotus on lisääntynyt selkeästi, sen huomaa varsinkin sormista ja naamasta.

Kätilöystäväni teki perjantaina pienen ulkoisen tutkimuksen, jonka mukaan tyyppi saattaapi olla pyörähtänyt istumaan! Voijjee, ilmankos potkut tuntuu hiukan erilaisilta! En ole kyllä huomannut kyseistä kääntymistä, mutta yhtenä päivänä tuntui ihan kuin hän olisi ollut hiukan poikittain... Painoarvioksi ystävä veikkasi sellaista ~2300g, mikä kuulostaa oikein hyvältä.

Ja niin! Neuvolasta soitteli terkka heti seuraavana päivänä perään, ja kertoi, että ystäväni pystyy olemaan doulana synnytyksessä isän lisäksi! Jee jee! Eli nyt vaan pitäisi yrittää synnyttää niin, ettei ystävä ole työvuorossa Hämeenlinnassa :D Piece of cake!

Periaatteessa nyt on kaikki valmiina vauvaa varten. Kestovaippojakin on kertynyt yhtäkkiä niin paljon, ettei varmaan kaikkia ehdi edes ottaa käyttöön! Kuinkahan sitä jaksaa odottaa vielä useamman viikon?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät viestin!