tiistai 1. huhtikuuta 2014

Apinaeväs eli myslipatukka sormiruokailijalle

Sormiruokailevan vauvan kanssa joutuu välillä pohtimaan niin kutsuttuja reissueväitä. Mikä olisi suhteellisen siistiä syödä ja helppo ottaa mukaan? Tai mikä olisi helppo ja nopea aamupala?

No apinaeväs tietenkin!

Tämä resepti on ilmeisesti lähtöisin Facebookin sormiruokailijat -ryhmästä. Helppoa ja nopeaa sormiruokaa, joka muuntuu myös mukavasti isommalle lapselle tai aikuisellekin sopivaksi välipalaksi:

Apinaeväs

1 banaani
1tl öljyä
kaurahiutaleita
ceyloninkanelia*

Muussaa banaani haarukalla mössöksi. Sekoita joukkoon öljy, kaneli* sekä kaurahiutaleita (jotka voi hienontaa tehosekoittimella tai antaa olla hiutaleina), kunnes seoksesta tulee taikinamaista. Muotoile uunipellille patukoiksi ja paista 200 asteessa 15 minuuttia.

* HUOM! Tavallista kanelia ei suositella lapsille sen sisältämän myrkyllisen kumariinin tähden. 


Matkalla uuniin!


Tein apinaevästä tänään ensimmäistä kertaa: Pikkuleijonalle kokeeksi kolme patukkaa ilman kanelia, koska unohdin ostaa ceylonia, sekä kolme patukkaa boostattuna kaikilla kivoilla extrajutuilla: kuorituilla seesaminsiemenillä, pieneksi rouhituilla luomumanteleilla, luomurusinoilla sekä karpalojauheella. Manteleiden ja siementen takia herkkupatukat jäävät toistaiseksi Pikkuleijonalta syömättä. Seuraavaan erään ajattelin ujuttaa mustikoita pakkasesta!

Huippulöytö Sokokselta! Kotimaista karpalojauhetta. Yksi teelusikallinen vastaa yhtä desiä tuoreita marjoja. Meillä oli vastaavaa mustikkanakin, mikä oli enemmän lapsen makuun. Tällä saa nopeasti potkua esimerkiksi jugurttiin tai aamupuuroon, eikä tarvitse alkaa sulattaa marjoja pakkasesta.


Apinoille evästä! Patukat jäivät sopivan pehmeiksi pienelle sormiruokailijalle, mutta pysyvät kuitenkin hyvin kasassa käteen otettaessa. Ja on muuten hyvää! 

4 kommenttia:

  1. Kiitos vinkistä, näitä pitääkin heti kokeilla!

    VastaaPoista
  2. Hei, löysinpä sivuiltasi apiaevään ohjeen. Oletko kokeillut että kestävätkö pakastamista? Onko banaani siis sellainen kestää kypsennettynä pakastamisen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ainakin mun pakastamat versiot ovat kestäneet ihan hyvin :)

      Poista
  3. Näihin vois käyttää pakastekuivattuja marjoja, joita löytyy Punnitse&Säästä-kaupoista. Meinaan testata ihan omaan aikuiseen käyttöön. =)

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!