keskiviikko 10. joulukuuta 2014

Ekokampaajalla

Oman värin kasvatusprojektini (voit lukea siitä täältä, täältä ja täältä) päättyi onnellisesti kampaajakäyntiin sekä värjäykseen. Mutta älkää huoliko, kävin sentään ekokampaajalla! Tällainen oli lähtötilanne:


Varasin ajan Ekokampaamo Shantista, ja päätin kerrankin hemmotella itseäni kunnolla hiusväreissä säästämilläni rahoilla. Valitsin paketin, johon kuului intialainen päähieronta, hiushoito, värjäys ja leikkaus. Loppujen lopuksi se ei edes ollut kovin kallista, kun vertaa tavallisiin kampaamohintoihin!


Kampaamo oli ihanan viihtyisän oloinen puumateriaaliensa ansiosta, eikä lainkaan sellainen kliininen, mitä monet muut kampaamot. Heti eteisessä sain valita jalkaani lämpimät tossukat, jotta rentoutuminen olisi täydellistä. Tuli mukavan kotoisa olo.Hoitonurkkauksessa ei ollut lainkaan peiliä, vaan vanha ikkunankehys. Se oli hyvä, niin ei tullut tuijoteltua suotta peilistä hoidon aikana. Hoito aloitettiin intialaisella päähieronnalla, joka kesti noin parikymmentä minuuttia. Se oli taivaallista! Sen jälkeen hiuksiin levitettiin savi-rosmariini-tea tree sekoitus puhdistamaan hiuksia. Vaikutusajalla sain juomakseni spirulina-chlorella viherjuoman, joka kaikessa terveellisyydessään maistui kyllä aika kamalalta. Ehkä niihinkin tottuu.
Tämän jälkeen hiukset pestiin Argital shampoolla. Kampaamon valaistuksessa oma väri näytti märkänä jopa vähän vihertävältä! 


Värin (intensive henna) levityksen jälkeen hiukset paketoitiin pyyhkeeseen ja myssyyn. Sain nautittavaksi vadelmanlehtiteetä (tuli hieman loppuraskausaika mieleen...) ja ihanan hunakeksin.Hiukset pestiin Kahdi ruusushampoolla (ayervedine) ja leikattiin. Takaa napsaistiin vähän enemmän, mitä olin alun perin suunnitellut, mutta tuo malli oli kyllä tosi hyvä meikeläiselle! Harmikseni se oli kuitenkin vähän haastava saada ponnarille, mikä on melkein elinehto kotiäitipäivinä.

Mutta lopputulos, se oli oikein mainio:
Väri haalistui parissa kuukaudessa ja juurikasvuakin alkoi tulla siihen malliin, että värjäsin hiukset itse Santen kasvivärillä. Yllättäen siitä tuli aika samanvärinen, mitä kampaajallakin. Suosittelen silti lämpimästi luottamaan ekokampaajaan ainakin ensimmäisellä värjäyskerralla. Kasvivärillä värjäys voi nimittäin olla melko sotkuista ja haastavaa puuhaa, eikä lopputulos välttämättä olekaan ihan sama, mitä paketin kuvassa.

2 kommenttia:

  1. Vaikuttaa rentouttavalta paikalta, ja väri on aivan ihana!! Voisin otta hiukan saman kaltaista väriä itsellenikin, mutta olen vasta saanut oman ihanan violetin harmaan ja siinä pysytään. Sillä olipahan urakka tämä värin saanti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rentouttavaa se kyllä oli, kestikin kolmisen tuntia! :) Itsekin mietin pitkään värjäämistä, kun oman värin kasvattamisessa oli niin julmetunmoinen homma. Itselle tämä on niin "oma" väri, että ei kaduta :)

      Poista

Kiitos, kun jätät viestin!