torstai 13. maaliskuuta 2014

Pari päivää meillä

Miljoona vuotta sitten lupasin teille postauksen päivästämme. Koska elämä alkaa vihdoin rauhoittua sen verran, että ylipäätään muistan paria tuntia pidemmälle, jaan teille pari päivää elämästämme!

Ensimmäinen päivä oli unelmarauhallinen kotipäivä, jolloin oli aikaa tehdä muistiinpanoja kesken päivän. Seuraava päivä olikin sitten hermojaraastavampi, enkä ehtinyt koneelle laittamaan mitään päivästä ylös ennen kuin vasta illalla. Normaalisti aukaisenkin koneen vasta illalla lasten mentyä nukkumaan. Puhelimella tulee selattua Facebookia päivän aikana satunnaisesti.

Jotain vaipanvaihtoja tai syöttöjä on saattanut unohtua tuolta, koska ei niistä pysy itsekään enää perillä. Pikkukarhulla ei yleensä ole vaippaa kotona ollessa ruokailuhetkiä ja vieraiden läsnäoloa lukuun ottamatta. Eilen siirryimme käyttämään pikkuhousuja, mikä on osoittautunut erittäin hyväksi vaihtoehdoksi! Harkkahousuihin hän nimittäin lorottelee surutta. Hän myös käy potalla istumassa välillä niin, etten välttämättä edes huomaa. Nohevana poika kippaa nimittäin itse ne pissat pönttöön, ja sitä pissaa saattaa sitten olla vähän joka puolella...

Maanantai 10.3.14

Klo 4.30 mies herää.

Klo 4.45 herään, kun mies tekee lähtöä töihin. Pikkukarhu alkaa itkeä huoneessaan, mutta rauhoittuu ja nukahtaa itsekseen. Pikkuleijona nukkuu sikeästi kädet levällään vieden leijonanosan (hah) 160cm leveästä sängystä.

Klo 5.30 Pikkukarhu alkaa jälleen itkeä sängyssään, eikä normaalista poiketen hoipertele meidän makkariin. Käyn hakemassa pojan viereeni nukkumaan vielä hetkeksi. Samaan syssyyn herää Pikkuleijona, jonka syötän takaisin uneen.

Klo 6.10 Pikkukarhu karkaa sängystä. "Isi? Isi? Töissä!" Hän toteaa ja räppää makuuhuoneen valot päälle komentaen samalla  "pois!". Ei auta kuin nousta, vaikka väsyttää armottomasti. Pikkuleijona jää onneksi unten maille. Otan Pikkukarhulta yövaipan pois ja huuhtelen sen, sillä PK on taas kakannut heti herättyään. Vielä joku päivä me ehditään potalle...

Vähän vielä väsyttää, mut onneksi saa makoilla sohvalla iskän hupparin alla!

Klo 6.30 laitan ohrapuuron tulille. Pikkukarhu komentaa antamaan maitoa (kaurajuomaa) ja haluaa nauttia sen syöttötuolissaan. Hän yrittää vääntää kiukkua vähän joka asiasta, ja aavistelen aamusta raskasta.Klo 6.40 Pikkuleijona herää hyväntuulisena ja hymyilevänä, kuten aina. Menemme suoraan vaipanvaihdolle, ja PL pissaa pottaan isot pissat. Teen aamupesut ja puen päivävaatteet Pikkuleijonalle. Syöttäessäni häntä kuuluu pauketta vaipasta ja pelkään pahoin kakan yllättäneen. Syömisen jälkeen kiidätän Pikkuleijonan potalle, mutta turhaan. Tällä välin Pikkukarhu on jo riisunut oman vaippansa ja katsoo Muumeja pelkässä t-paidassa.

Klo 7.30 syömme Pikkukarhun kanssa aamupalaa. Pikkuleijona vaatii huomiota vähän väliä, joten joudun nousemaan jatkuvasti pyödästä. Pikkukarhu tahtoisi pelkästään juoda, ja suuttuu, kun en anna enempää kaurajuomaa. Hän syö kuitenkin melkein kaiken puuron.

Aamupalasta ei meinaa tulla mitään, kun eräs on koko ajan jumissa leikkimattonsa kaarissa.

Klo 8.00 siivoilen keittiötä ja putsaan Pikkuleijonalta liejut vaipasta. Pikkukarhu tulee kakkaa hokien vessaan, ja nostan hänet pöntölle. Sinne tuleekin kakka, ensimmäistä kertaa ikinä! Pesemme Pikkukarhun kanssa hampaat.

Omat aamutoimeni ovat ripeät: hiusten harjaus, pinnillä otsis pois silmiltä, kasvojen huuhtaisu vedellä ja avot. PK kakkaa vielä kaksi kertaa pönttöön omasta pyynnöstään, ja saa minulta hurjat kehut. Toivon, että tästä alkaisi tulla pikku hiljaa tapa.

Klo 8.30 piipahdan pikaisesti koneella. Olen ollut viikon Facebook -lakossa, joten selaan kaikki 89 saapunutta ilmoitusta läpi poimien tärkeimmät tarkasteluun. Pikkuleijona alkaa kuulostaa väsyneeltä, joten lopetan datailun lyhyeen, ja syötän hänet. Sen jälkeen vaihdan itselleni päivävaatteet ja alan etsiä lapsille ulkokamppeita esille.

Klo 9.10 olemme vihdoinkin ulkona! Lähtö sujui suhteellisen kivuttomasti, sillä Pikkuleijona nukahti jo pukemisen aikana. Pikkukarhukin suostui pukeutumaan reippaasti, eikä tällä kertaa käyty läpi perinteisiä lähtöraivareita. Kävelemme kilometrin päähän mummulaan hakemaan hiekkaleluja ja suuntaamme siitä lähipuistoon. Soitan kävellessä isosiskolleni, ja vaihdamme kuulumiset pikaisesti. Lähipuisto on typötyhjä, mutta onneksi sinne tulee pian tuttuja.

Mummulan pihalla kasvaa jo kukkia! Mitähän lie?

Ryytynyt lumiukko

Uusi pöllöpipo on hiano Pikkukarhunkin mielestä!


Klo 10.35 Pikkuleijona herää, joten lähdemme kotiin. Kotona syötän ensimmäiseksi Pikkuleijonan ja vaihdamme molempien vaipat. Kumpikin käy potalla, mutta ei sinne tule mitään.

Klo 11.10 Syömme Pikkukarhun kanssa lounasta kaikessa rauhassa. Pikkuleijona istuu vieressä sitterissä ja järsii puruleluaan. Tarjolla on edellisenä iltana valmiiksi tekemäni kasvismakaronilaatikko, joka onnistui tällä kertaa yli odotusten!

Kuvaan samalla pienen pätkän lapsista ja lähetän pikkusiskolleni Whatsappilla "maanantaipiristykseksi". Videolla Pikkukarhu kertoo, kuinka täti on töissä ja isi on töissä ja hän on ollut mummun kanssa viikonloppuna. Ihmettelen jälleen kerran, miten paljon taapero on alkanut puhua aivan yhtäkkiä!

Klo 11.30 siivoan pikaisesti lounaan jäljiltä. Annan Pikkuleijonalle pienet hörpyt ja luen Pikkukarhulle hetken Mauri Kunnaksen Aarresaarta. Pottareissun jälkeen laitan Pikkukarhulle vaipan, villikset ja etsimme kaikki unikaverit mukaan päiväunille.

Klo 12 vien Pikkukarhun sänkyyn ja hän nukahtaa hetken juteltuaan. Laitan kahvin tippumaan ja astianpesukoneen päälle. Viihdytän hetken lattialla leikkivää Pikkuleijonaa, jossa alkaa näkyä väsymyksen merkkejä.

Klo 12.35 syötän Pikkuleijonan ja vien hänet meidän sänkyyn Pupun ja tutin kanssa. Hän nukahtaa melkein heti. Istun aloittamaan tätä postausta ja yritän samalla käydä läpi tärkeitä viestejä Facebookissa. Muistan, että pitäisi soittaa muutamia ajanvarauksia. Soittelen aikoja, dataan. Yritän _oikeasti_ hoitaa Tärkeitä Asioita. Kahvin kanssa uppoaa rivi suklaata, kuten joka päivä.

"Kato, mä osaan ite ottaa tän tutin pois suusta ja laittaa takas..."


Kai se Pikkukarhu jossain tuolla alla on...

Klo 13.50 Pikkukarhu herää, ja hiippailee Pupu kainalossa syliini. Yritän saada häntä potalle, mutta turhaan. Käymme pitkän neuvottelun siitä, mikä vaippa laitetaan. Yritän kaupitella harkkahousuja, mutta Pikkukarhu pitää päänsä. Tässäkö vaiheessa tämä jo alkaa?

Klo 14.10 käymme Pikkukarhun kanssa välipalalle. Laitan taas kahvia tippumaan, koska väsymys painaa. Pikkukarhulle maistuu yleensä hyvin leipä, jugurtti ja päärynä, mutta nyt tökkii. Muutenkin syöminen on ollut huonoa jo viikon verran.
Pähkinät naisen tiellä pitää. Kurkku olisi ollut leivällä ihan jees, mutta se oli tietenkin loppu

Klo 14.20 Pikkuleijona herää. Käyn hakemassa hänet välipalalle, tosin hän joutuu tyytymään pelkkään tissiin. Pikkukarhua alkaa kiukuttaa, ja hän haluaisi pois tuolista.

Klo 14.30 Mies tulee kotiin. Pikkukarhun kiukku unohtuu sen siliän tien! Mies tulee suoraan pöytään syömään lounastaan, jonka on (taas!) _unohtanut_ syödä työpäivän aikana. Hän uppoutuu niin paljon töihinsä, että havahtuu usein vasta juuri ennen työajan päättymistä.

Klo 15 käytän Pikkuleijonan potalla ja vaihdan vaipan. Pikkukarhu ramppaa vessassa jatkuvasti hokien "kakka!" "kakka!" ja tahtoo päästä pöntölle. Mitään ei kuitenkaan tule yhdelläkään kertaa. Jossain vaiheessa hän vaatimalla vaatii saada vaipan, jonne kakka sitten tuleekin. Paketoin postiin lähtevää yllätyspakettia raskaana olevalle ystävälleni (pari vauvalehteä ja suklaata kituviikkojen alkamisen kunniaksi!) ja autan Miestä pukemaan lapset ulkovaatteisiin. Pikkuleijonalle maistuu vielä hörppy ennen lähtöä.

Klo 16.10 pojat lähtevät vaunulenkille, kauppaan ja postiin. Alan valmistaa päivällistä: falafelpyöryköitä ja riisiä. Jännittää, koska en ole ikinä tehnyt moisia palleroita. Muutama raaka-aine puuttuu, mutta onnistun mielestäni yllättävän hyvin ekakertalaiseksi!

Ihan syötävän näköisiä falafelpulleroisia, eiks jeh?


Klo 17.15 istahdan koneelle hetkeksi

Klo 17.30 pojat tulevat kotiin. Hoputan heidät syömään. Yllättäen mies tykkääkin falafeleista, mutta Pikkukarhulle ne eivät oikein uppoa. Onneksi hän sentään suostuu maistamaan. Meitä naurattaa, kun Pikkukarhu selittää niin tosissaan viikonloppuna näkemästään tukkirekasta, ja siitä, miten sen kuski heilutti hänelle ja kyydissä oli puita. Tuo lapsihan osaa jo kertoa tarinoita! Syömisen jälkeen hengailemme yhdessä.

Klo 18.30 vien Pikkuleijonan kylpyyn, jolloin Pikkukarhu saa hepulin. Joudun vakuuttelemaan useampaan kertaan, että myös hän pääsee kylpyyn veljensä jälkeen. PL nauttii kylvystä, ja saa vuorostaan itkupotkuraivarit, kun nostan hänet pois kylvystä. Pikkukarhu pääsee leikkimään kylpyleluillaan sillä aikaa, kun vaihdan Pikkuleijonalle yövaipan ja pyjaman. Mies on tällä välin siistinyt keittiön, tyhjentänyt ja täyttänyt tiskikoneen. Pikkukarhu tahtoo pian pois ammeesta, ja saa isänsä auttamaan suihkuttelussa.

Klo 18.50 vien Pikkuleijonan sänkyyn ja jään syöttämään häntä. Nukahdan itsekin hetkeksi.

Klo 19.30 alan pestä vessaa/kylppäriä, sillä se on törkyisessä kunnossa, ja meille on tulossa vieraita seuraavana päivänä. Mies antaa Pikkukarhulle iltapuuroa, pesee tämän hampaat ja laittaa yökamppeet päälle.

Klo 20 Pikkukarhu kiipeää itse omaan sänkyynsä ja käymme sanomassa hänelle hyvät yöt. Järjestelen tavaroita paikoilleen ja istahdan "hetkeksi" koneelle. Mies menee suihkuun.

Klo 21 käyn suihkussa ja syön ohrapuuronjämät mustikkajauheella iltapalaksi. Luen samalla muutaman sivun Cecelia Ahernin uusinta romaania. Sitten istun koneelle ja alan siirtää kuvia puhelimesta sekä kamerasta. Siitä hommasta en tykkää _yhtään_!


Klo 22 Mies menee nukkumaan

Klo 22.10 Pikkuleijona huutelee tissin perään. Käyn syöttämässä hänet.

Klo 23.30 sammutan tietokoneen ja menen pesemään hampaat.

Klo 23.50 käyn nukkumaan hetken luettuani.

Tiistai 11.3.14

Klo 2 Pikkuleijona syö.

Klo 3 Pikkukarhu tulee sängyn viereen ja hokee "MOI! MOI! MOI!". Vien hänet takaisin omaan sänkyyn. Pikkuleijona ottaa hörpyt, koska heräsi veljensä möykkäämiseen.

Klo 4.30 Mies herää ja lähtee töihin ennen viittä.

Klo 5.30 kuulen taas sänkyni vierestä iloista moikkausta. Otan Pikkukarhun viereeni, mutta hän ei enää nuku. Torkuttelen ja syötä Pikkuleijonaa. Pikkukarhu höpöttelee omiaan.

Klo 6.15 Pikkukarhu lähtee sängystä hokien "Pii! Pii!". Hän tahtoo katsomaan piirrettyjä. Myös Pikkuleijona on hereillä, joten lähden vaipanvaihdolle hänen kanssaan. Pikkukarhu tulee pian vessaan yökkäriään riisuen, ja otan häneltä yövaipan pois.

Klo 6.45 katsomme Late Lammasta yhdessä boxilta.

Klo 7.30 aamupala. Laitan aamupalan ajaksi Pikkukarhulle vaipan, sillä meillä on sääntö "munasillaan ei tulla pöytään". Pikkukarhun poistuttua pöydästä laitan Pikkuleijonan hetkeksi syöttötuoliin istumaan, mistä Pikkukarhu suuttuu verisesti. Raivarit.

Klo 8 pesemme hampaat Pikkukarhun kanssa ja Pikkuleijonakin pureskelee omaa harjaansa ikenillään. PK käy potalla. Vaihdan Pikkuleijonalle vaipan ja itselleni päivävaatteet päälle.

Klo 8.15 nukutan (syötän) Pikkuleijonan aamu-unille sänkyyn, sillä on on kovin väsynyt.

Klo 8.30 alan valmistaa pannukakkua vieraille tarjottavaksi. Pikkukarhu kiukuttelee. Tulee tuskanhiki, ahdistus ja paniikki, etten ehdi saada kaikkea kuosiin ennen vieraita.

Klo 8.45 laitan PK:lle vaipan ja päivävaatteet päälle, kun hän on tähän saakka hillunut pelkässä pitkähihaisessa.

Klo 8.48 siivoan kakan pois vaipasta. Sepäs oli  nopea toimitus...

Klo 9 suoristan hiukset (tai oikeastaan vaan latvat, jotka sojottavat jokaiseen ilmansuuntaan) ja laitan meikkipuuteria. Pikkukarhu tönii ja kiukuttelee.

Hankin juuri uuden vehkeen, kun entinen sanoi sopimuksen irti

Klo 9.20 alkaa ystäviä ilmestyä taaperoidensa ja vauvojensa kanssa aamutreffeille. Tupa täyttyy nopeasti hälinästä ja pulinasta. 

Edes tiskin määrä ei harmita, kun on niin hyvää seuraa!

Klo 10.10 Pikkuleijona herää.

Klo 10.30 Pikkukarhu syö lounasta (erikoistapaus: pannaria lounaaksi!) ja Pikkuleijona ottaa huikat.

Klo 11.30 Pikkuleijona syö vähän lisää ja vaihdan hänelle vaipan. Pikkukarhu alkaa nuutua.

Klo 12 vieraat alkavat lähteä pikku hiljaa.

Klo 12.30 Pikkukarhu menee yliväsyneenä ja kiukutellen päiväunille. Pikkuleijonakin kiukkuaa väsymystä ja vien hänetkin nukkumaan pian PK:n jälkeen. Keitän itselleni kahvia ja siivoan vieraiden jäljiltä keittiötä. Täytän tiskikoneen ja innostun jynssäämään tiskipöydän sekä altaat ihmesienellä hohtavan puhtaiksi. Rentoutumista parhaimmillaan!

Klo 13.15 Pikkuleijona herää, koska hänellä on kakka vaipassa. Vaihdan vaipan ja koetan saada hänet vielä nukkumaan. Hän nukkuu 10 minuuttia, ja on sen jälkeen erittäin kiukkuisena hereillä. Kannan häntä liinassa, sillä mikään asento ei tunnu olevan hyvä. Hän syö vähän väliä ja pulauttelee normaalia enemmän. 

Klo 14.10 Pikkukarhu herää ja tahtoo tulla syliin. Pikkuleijona loukkaantuu, kun lasken hänet hetkeksi pois ottaakseni Pikkukarhun. Molemmat lapset ovat kiukkuisia ja itkuisia.

Klo 14.45 syömme välipalaa PK:n kanssa.

Klo 15 Mies tulee kotiin. Hän on työmatkalla käynyt noutamassa kolme varaamaani kirjaa kirjastosta. Jee! Mies syö lounasta jälleen kerran vasta tässä vaiheessa päivää...

"Kasvatusoppaita"


Klo 15.30 Pikkuleijona syö, alamme pukea ulos

Klo 16 lähdemme ulos porukalla, Pikkuleijona nukahtaa.

Aurinkolasit pysyivät päässä tasan kuvan ottamisen ajan...

Uusissa silmälaseissani on uv-säteilystä tummuvat linssit. Niiiiiin kätevää, love it!


Klo 16.30 Pikkuleijona herää niin kiukkuisena, että katson parhaimmaksi lähteä kotiin. Mies jää puistoon Pikkukarhun kanssa. Pikkuleijonalta löytyy jälleen kakka vaipasta, ja pylly punoittaaa. Syötän hänet ja kanniskelen ympäriinsä. Hän on normaalia itkuisempi.

Klo 17.30 Mies tulee sisälle PK:n kanssa.

Klo 17.45 syömme päivällistä. Olen huolissani siitä, että päivällisemme tahtovat venyä koko ajan myöhemmäksi. Kesä on tosin tulossa, joten ehkä rytmi siirtyy muutenkin myöhemmäksi.

Klo 18 vaari tulee kylään ja leikkii lasten kanssa. Käytämme tilaisuuden hyödyksi: tyhjennämme tiskikonetta, otamme vaippapyykkiä narulta ja Mies hakee muita pyykkejä pyykkituvasta. Pyydän miestä ottamaan enimmät hiekat ja roskat pois imurilla, ja hän tekeekin työtä käskettyä. Päivässä ehtii kertyä uskomattomat määrät hiekkaa ja muuta sontaa joka puolelle!

Vaari jaksaa leikkiä. Huomatkaa PK:n tunneli divaanissa!

Loputon vaippapyykkishow


Klo 18.30 teen Pikkuleijonalle iltapesut ja vaihdan hänet yövermeisiin.

Klo 18.50 alan nukuttaa Pikkuleijonaa. Hän nukahtaa melkein heti.

Klo 19 vaari lähtee. Samalla ovenavauksella tulee kylään Miehen ystävä. Otan kuvia myyntiin menevistä äitiysvaatteista miesten muistellessa hurjia nuoruusvuosiaan.

Klo 19.45 laitan PK:lle puuroa ja teen yövaipan, koska niitä ei yllättäen ollut valmiina.

Klo 20 PK:n iltatoimet, joiden jälkeen hän menee sänkyyn hyvillä mielin.

Klo 20.30 menen suihkuun, jonka jälkeen syömme Miehen kanssa yhdessä iltapalaa ja katsomme tallennettuja ohjelmia boxilta. Syön suklaahimoissani yhden Pikkukarhun saamista pääsiäismunista (HYI MINUA!) ja muutamia irtokarkkeja. Kaduttaa.

Klo 22 Mies menee nukkumaan. Jään hetkeksi koneelle.

Klo 22.30 pesen hampaat ja kömmin sänkyyn Miehen tuomien kirjojen kanssa.

Klo 23.30 käyn nukkumaan.

*****************************************************

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun sääkin teit tällaisen kellonaikatarkan selostuksen! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ollaanko me vähän kontrollifriikkejä kenties... :D

      Poista

Kiitos, kun jätät viestin!