tiistai 24. joulukuuta 2013

Rauhallista Joulua!

Nykyaikainen rekiretkemme alkoi perjantaina, kun hilasimme perheen ja puoli omaisuutta Pirkanmaalta syvälle Savon sydämeen. Lähteminen oli vielä normaalia tuskaisempaa, kun piti pakata puolentoista viikon kamat sekä muistaa kaikki joulujututkin. Onneksi itse matka sujui hyvin, lapset nukkuvat yleensä koko matkan, ja pysähdymme pikkusiskolla Jyväskylässä tankkaamassa. Näin talviaikaan matkaan menee kuitenkin pysähdyksineen lähes viisi tuntia. Perillä oli jopa lunta, vaikka missään muualla sitä ei matkan aikana näkynyt.

Ilo loppui kuitenkin lyhyeen, sillä viikonlopun aikana satoi vettä. Paljon. Elohopeakin kipusi lähes plus neljään asteeseen. Sinne meni se vähäinenkin valkea joulu! Olemme kilpailleet siitä, kuka keksii eniten joululauluja, joihin sisältyy sana lumi jossain muodossa. Näitä lauluja ei saisi laulaa tänä jouluna. Niitä on yllättävän paljon! Mutta oikeasti: hartaana jouluihmisenä koen mustan joulun erittäin ankeaksi. Ja kyllähän se muutenkin nakertaa kaamosmasennukseen taipuvaista ihmistä, kun ei ole lunta tuomassa valoa. Ulkona on hirveän synkkää. 

Sisällä sentään kynttilät luovat valoa ja glögi hyvässä seurassa lämmittää. Tulee ihan lapsuuden joulut mieleen, kun on tupa täynnä väkeä. Meidän perheen ja vanhempien lisäksi aattoa ovat viettämässä pikkusisko miehensä kanssa sekä Miehen veli. Odotamme kaikki innolla Pikkukarhun ja Joulupukin tapaamista. Viime jouluna PK ei vielä osannut edes vierastaa pukkia, huomenna saattaa olla ihan toinen tilanne...

Ihan täysin ei stressi ole vielä helpottanut, mutta päätä puristava vanne alkaa löystyä pikku hiljaa. Ehkä joulurauhan julistus viimeistään luo sen rauhallisen joulufiiliksen huomenna.

Tontut koristelivat kuusen lasten mentyä nukkumaan. Kylläpä yllättyy Pikkukarhu aamulla!

Vanha tonttu, joka kuuluu jouluperinteisiimme. Säkistä löytyy aattoaamuna suklaata

Viekas Pikkukarhu oli ehtinyt järsiä piparinkulmasta palan pois, kun Mamma oli ottanut koristeita esille


*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Rauhallista Joulua kaikille <3

*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät viestin!