tiistai 17. joulukuuta 2013

Pikkuleijona 3kk!

Käväistiin eilen neuvolassa. Rokotusohjelmaan kuuluvat rokotteet otettiin, joten Pikkuleijona on ollut tänään normaalia kiukkuisempi ja hänellä on vähän lämpöä. Yksi isompi pulautus tuli aamulla, mutta muuten rota ei tunnu aiheuttavan vatsa- tai pulautusvaivoja. Vielä ainakaan.

Pulauttelu on vähentynyt paljon, ja se vaikuttaa jo ihan normaalilta. Huomasin suuren eron siinä, kun yritin välillä aloittaa öljypohjaiset d-vitskut. Ihan järkyttäviä pulautteluja sekä kitinää maidon seilatessa kurkussa. Palattiin takaisin Jekoviteihin, jotka kylläkin ovat D2-vitskua, mutta tyhjää parempia lääkärinkin mielestä.

Poika on ikäisekseen taitava, kuulemma (ja nyt kaikki näkevät sielunsa silmin hänet jonglööraamassa palavilla pulloilla). Mahalla ollessa pää pysyy ylhäällä kauan, ja sitterissä ollessa hän yrittää kingetä itseään istuma-asentoon. Vatsalihastreeniä nääs! Liikkuminenkin onnistuu jo. Hän potkii selällään ollessa vauhtia jaloillaan ja hilautuu pöydän alle tai muihin mukaviin piiloihin. Hymyä ja höpöttelyä tulee jo kovasti, mutta ääneen Pikkuleijona ei ole vielä nauranut.

Odotin Pikkuleijonan olevan painavampi, mutta hän ei ole vielä kuuttakaan kiloa! Pikkukarhu oli nimittäin 800g painavampi tämän ikäisenä. Typerää tietty vertailla, mutta lapset ovat olleet niin samankokoisia (25g ja sentti eroa) syntyessään, että tulee väkisinkin verrattua. Pikkukarhu tosin oli osittain korvikkeella tuossa vaiheessa jo. Pikkuleijona kasvaa kuitenkin nätisti omalla käyrällään, vaikkakin keskikäyrän alapuolella, joten ei syytä huoleen.

Mielenkiinnosta kävin syöttämässä tietoja www.kasvukayrat.fi palveluun, jossa on uudistetut käyrät sekä pituusennuste kivana plussana. Sen mukaan PL kasvaa pituudessa hieman -1SD käyrän yläpuolella ja painossa sen alapuolella. Rakastan taulukoita! Tällä ohjelmalla on kiva leikkiä. Ennusteen mukaan PL:n odotuspituus on -1.1SD käyrällä, mikä on odotettavissakin näillä geeneillä.

Ammattilaiset eivät varmaan tykkää moisista ohjelmista, kun vanhemmat pääsevät herkästi tekemään johtopäätöksiään ja soittelevat sitten huolissaan neuvolaan. Vähän sama juttu kuin kotidopplereissa, molemmissa omat hyvät ja huonot puolensa... Mutta niinhän se on, ettei niitä käyriä kannata tuijotella liian tiiviisti. Eri asia sitten, jos käyrissä tapahtuu dramaattinen muutos suuntaan tai toiseen.

Täytyypä käydä katsomassa Pikkukarhunkin kasvukäyrät 1,5v. neuvolakäynnin tiimoilta, kun ei Mies osannut niistä mitään sanoa heidän käyntinsä jälkeen. Oikeastaan voisin laittaa myös omia tietoja vanhasta neuvolakortista, jännää!

(Aluksi ensimmäiseen kohtaan tuli Pikkuleijonalle himppasen liikaa tuota painoa, mutta mitäs pienistä pilkkuvirheistä... :D )Pikkuleijona 16.9.13    3445g         51cm        34.5cm
1vrk                               3280g
8vrk                               3600g
2vkoa                             3780g         53.3cm     35cm
6vkoa                             4680g         56.4cm     37.5cm
3kk                                5610g          61cm       39.5cm

"Täysimetys. Hyvin nukkuu. Kehittyy hyvin."

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät viestin!