torstai 24. heinäkuuta 2014

Tee-se-itse: perhostaitto ja nepillinen läppäimu

Sain päähäni hyödyntää meille kasautuneita vaippakankaita ja -imuja perhostaittojen sekä läppäimujen tekoon. Itsehän en taaskaan tehnyt muuta kuin ideoinut ja neuvonut, äidin hoitaessa ompelupuolen. Käytössä oli saumuri ja tavallinen ompelumasiina.

Perhostaittoimut ovat MannaMaan innovaatio, joita kestovaippakansa käyttää ahkerasti. Meiltäkin löytyy neljä perhostaittoa koossa S-L. Kaavan piirtämiseen käytimme M-koon taittoa.

Nepparit ostin ja neppipressin sain lainaan ystävältä. Esimerkiksi Sampsukalta saa tilattua kivoja neppejä, ja pressiä kannattaa kysellä kestovaippafoorumeilta. Toki imut toimivat ilman neppejäkin!


Imumateriaaliksi päätyivät Imse Vimsen flanelliliinat, jotka ostin edullisesti livevaippakirppikseltä. Liina tuli perhostaittoon nelinkerroin: Päällimmäiseksi kankaaksi tuli raidallinen joustofrotee, jota jäi yli sisävaippojen ompeluprojektista. Kuvassa näkyvät punaiset pisteet kankaissa lähtivät pois pesussa.

Perhostaitoista tuli ehkä himppasen jäykempiä ja paksumpia, mitä aidot imut ovat. Nämä menevät kuitenkin mainiosti yövaipoissa, jossa ei tarvitse niin paljon miettiä lapsen liikkumista ja paketin paksuutta.

Kaipasin lisää läppäimuja Onnikkaan taskuvaippoihin. Halusin nimenomaan läppäimuja, joissa on nepit, jotta vaippahuolto nopeutuisi. Siihen tarkoitukseen kävivät mainiosti Myllymyksujen AIO -vaipasta pois ratkomani imut! Suurin osa niistä ei nimittäin istunut vaippoihin kunnolla. Imut olivat lojuneet käyttämättöminä pitkän aikaa

Violetit Myllymuksujen AIO:t tulivat äitiyspakkauksissa vuosi sitten. 
Esittelin muualta saamaani vaippaa viime kesänä


Imumateriaali: 48% bambuviskoosia, 24% puuvillaa, 18% hamppua 

Muutama hamppuläppäimu pääsi myös mukaan projektiin. Löysin joskus aikoinaan ison kasan niitä livekirppikseltä, mutta ne ovat jääneet melko vähälle käytölle.


Vasemmalla yksi kerros hamppua+ MM:n imuläppä, oikealla pelkkä MM:n imuläppä uudelleen muotoiltuna ja nepitettynä.

Oikeanpuoleinen läppäimu on toiminut hyvin taaperon vaipassa, jossa ei enää tarvita kovinkaan paljon imua, mikäli pissalla käytetään säännöllisesti. Vasemmanpuoleinen on toiminut hyvin myös vauvalla hamppulisän ansiosta.

Iso kiitos ystävälle, joka lainasi nepit ja pressin! Kyä ny kelpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät viestin!