lauantai 6. heinäkuuta 2013

Tarvelistaus

Vaikka kämpässä ja häkkivarastossa olevasta tavaramäärästä voisi toisin päätellä, niin meiltä puuttuu muutamia oleellisia juttuja liittyen vauvan tuloon. Laskettuun aikaan on kaksi kuukautta ja 12 päivää eli 74 neljä päivää. Aikaa toki on, ellei Myttynen päätä ulostaa itseään ennakkoon. Johonkin nämä päivät vaan mystisesti katoavat. 

Itse asiassa ensimmäisen koneellisen vauvanvaatteita pesin rv 32+0 Pikkukarhua odottaessa. Piti oikein tarkistaa, että mitä sitä on viime vuonna tehnyt suunnilleen näillä viikoilla. Silloin muutettiin uuteen asuntoon ja jäin sairauslomalle...

(Tajusin muuten sukulaispojan rippijuhlissa, että meillähän tulee sitten olemaan näitä tiettyjä bileitä peräkkäisinä vuosina... wipii...)

Mutta niihin tarpeisiin siis: yksi aika oleellinen juttu on vaunut/rattaat. En pysty luopumaan ihanista Hartaneistamme, vaikka tuplat ovatkin tulossa taloon. Aion jättää ne kakkosvaunuiksi, toinen kulkekoon sitten liinassa tai muussa kantovälineessä toisen ollessa Hartaneissa. Koska maksoimme itsemme kipeiksi noista vaunuista, ajattelin tällä kertaa ostaa vaunut käytettynä... sikäli mikäli sellaiset tulevat vastaan, mitkä haluaisin. 

Olen nyt jostain syystä ihastunut noihin Carenan Double Swingeihin. Niitä pyörii käytettynä markkinoilla ihan kiitettävästi, mutta vanhemmista malleista puuttuu se minulle tärkeä asia: säädettävä työntöaisa! Kävin liikkeessä kokeilemassa uusinta mallia, ja kyllähän se aisan säädettävyys tuntui työntömukavuudessa. Uutena tuon vuoden 2012 mallin (ei säädettävää työntöaisaa) saa hintaan 412,80€ Ozbaby.fi:sta. Rattaat 299€ + kova vaunukoppa 89€ + sadesuoja 19,90€. Tähän tulisi vielä toimituskulut 4,90€. 

Kuva lainattu osoitteesta lekmer.fi

Kuva lainattu osoitteesta lekmer.fiUudempi malli, Carena Double Swing Evo, löytyy Baby Stylesta hintaan 399€ + kova vaunukoppa 99€ +sadesuoja 20€. Yhteensä siis 518€. Toimituskuluja ei tulisi, kun kyseinen pulju meidän kylältä löytyy. Värivaihtoehtona olisi ihana violetti! 

Kuva lainattu osoitteesta verkkokauppa.babystyle.fi


Mutta. Ovatko ne sittenkin liian hyökkäysvaunut siihen käyttöön, mitä meillä on? Matkustanko paljon bussilla lasten kanssa? Olisiko kaupunkikäytössä päällekkäin olevat rattaat sittenkin paremmat? 

Päällekkäisistä rattaista olen katsellut 2ME kuomurattaita sisaristuimella. Nämä olisivat Baby Stylessa 399€ + pehmeä kantokassi (esim. Carena tai Ora) 59€. Sadesuojaa ei näille ilmeisesti ole? Yhteensä siis 458€. Näissä saa sisaristuimen irrotettua, jos haluaa käyttää vain yhdellä lapsella. Lisäksi on säädettävä työntöaisa.
Kuva lainattu osoitteesta verkkokauppa.babystyle.fi


Äääääää apua en tiiiiiiä! On niin vaikeaa tietää, miten tulemme liikkumaan sitten, kun lapsia on kaksi. Ehkä ostan ne vanhat Double Swingit käytettynä edullisesti jostain ja myöhemmin hankitaan sitten tarpeisiin sopivat, jos on erilaisia tarpeita. Meillä on tällä hetkellä tulossa isoja hankintoja, kuten sängyn runko meille, joten ei tuota pätäkkääkään ole turhan paljon. Onhan tässä vielä kaksi kuukautta ja 12 päivää aikaa...

Sänky täytyy ostaa myös Pikkukarhulle, jotta Myttynen pääsee koisaamaan pinnikseen. Ystäväni nerokasta ideaa lainaten aiomme ostaa Ikeasta Gulliver -sängyn, jonka avoimen laidan työnnämme aluksi seinää vasten. Semipinnasänky. Sängyn iso plussa on sen pituus, 165cm. Mahdun siihen itse vaivatta nukkumaan tarpeen tullen ja jää vielä tilaakin!

Kuva lainattu Ikean sivuilta


Puhuinkin tuossa aiemmin, että myös meidän on ostettava sängynrunko. Ollaan nyt nukuttu pari kuukautta (vai pidempään jo?) pelkällä patjalla lattialla. Tuli sitten eräässä Facebookryhmässä puheeksi, miten patja alkaa homehtua pikku hiljaa, kun kosteus tiivistyy lattian ja patjan väliin... eipä ollut käynyt mielessäkään! Tarkoitushan oli, että Mies rakentaisi sängynrungon itse ottaen mallia eräästä Ikean rungosta. Vaan eipä taida ehtiä, kun on se saunaprojektikin vielä aivan kesken. Lupasi sitten käydä ensi viikon alussa ostamassa sen rungon, jota katseltiin taannoin. Se on kyllä ihana! Ja saadaan taas vähän lisää säilytystilaa, luojan kiitos...
Kuva lainattu Ikean sivuilta


Täytyisi hankkia myös sitteri Myttyselle. Pikkukarhulle ostin aikoinaan käytettynä kaksi sitteriä viidellä eurolla, joista toinen meni mummulaan ja toinen oli kotona käytössä. Nyt myös toinen sitteri on raijattu mammalaan, ja sen kuosi ei kyllä varsinaisesti ole mikään silmää hivelevä... joten jääköön sinne odottamaan käyttöä. Tahtoisin löytää käytettynä Baby Björn Balance -sitterin. Monista muista sittereistä poiketen sitä voi käyttää jopa 13kg (noin kaksivuotiaaksi) saakka. Uutena sen hinta on reippaasti yli satasen, enkä ole todellakaan valmis maksamaan niin paljon sitteristä. Käytettynä niitä voi kuitenkin saada suhteellisen halvalla. Meillähän on edelleen se koliikkikeinu, mutta tarvitaan myös sellainen sitteri, jonka saa nostettua pöydälle tarvittaessa. Jos en löydä tuota Balancea edullisesti, niin sitten tyydyn etsimään jonkun edullisen perussitterin käytettynä Facebookin kirppiksiltä.

Kuva lainattu vauvapiste.fi:stä

Harsoja täytyy ostaa lisää ja värjätä. Valkoiset tulevat olemaan vaippoina ja pyllyrätteinä, joten on kiva erottaa nuo "alapääharsot" "yläpääharsoista". Pöpöt tuhoutuvat kyllä 90 asteessa, mutta sitä pyykkiä tulee pestyä suhteellisen harvoin. Saatan ehkä sortua ostamaan muutamia kuvioharsoja myös... muutama tähtikuosinen harso meillä taitaa jo ollakin.

Kuva lainattu Tikkunekun sivuilta
Muutama tutti on hankittava varalta. Viimeksi ei kauheasti ehtinyt miettimään, että annetaanko Pikkukarhulle tuttia ollenkaan vai ei, kun teho-osastolla sellainen oli jo suuhun lykätty. Eipä sillä, en olisi sitä käynyt kieltämäänkään...
Kuva lainattu Ainun sivuilta


Vaipatukseen ei tarvitse enää hankkia juuri mitään, paitsi yhdet pitkät HH Woolit. Lyhyitä villiksiä löytyy useammat, mutta pitkiä on vain yhdet. Olen yrittänyt huudella S-koon HH Wool Longiesia vaippakirppiksillä, mutta toistaiseksi ei ole napannut. Uutena ne maksaisivat noin 21-25€. Onhan niissä toki hyvä jälleenmyyntiarvo, joten saatan tyytyä sitten ostamaan ihan uudet...

Kuva lainattu Amautin sivuilta


Tuo merinovilla on niin ihanaa, että tahtoisin myös ManyMonths Wool vauvan peiton. Merinovilla lämmittää kylmällä, mutta on hengittävä lämpimällä. Sitä olisi ihanaa käyttää kapaloimiseen! Näitä ei ole paljon tullut käytettynä vastaan, mutta jos vaikka ostaisi lahjaksi tulokkaalle tai jotain...

Ja kyllähän sitä kaikenlaista ihanaa tekisi mieli hankkia, mutta jos nyt panostaisi näihin oikeasti tarpeellisiin. Muutamia pieniä bodyja täytyy vielä ostaa, joten suuntaan varmaan Tampereen lastenvaatekirppiksille kotiin päästyäni. Nettikirppiksiltä löytyy kyllä kivoja bodyja, mutta hinta kohoaa yleensä vähän turhan isoksi postikuluineen. En viitsi maksaa käytetystä bodystä neljää euroa, varsinkin jos se on jo pesunukkainen ja haalistunut. Pikkukarhulle ostin lähes kaikki käytettynä, ja esimerkiksi huuto.netin paketeista paljastuneista vaatteista osa oli paljon huonommassa kunnossa, mitä kuvat antoivat olettaa. Livekirpuilla näkee sentään todellisen kunnon.Semmottist. Päivärahoja odotellessa, on saamatta toukokuun alusta lähtien rahnut nimittäin...

5 kommenttia:

 1. Tosiaan nettikirppiksiltä ottaessa saattaa kunto yllättää paketin saapuessa kotiin. Sitten kun niistä on kuitenkin maksanut ihan riittävästi, niin on "pakko" käyttää koko rahan edestä. Lisäksi vaatteen koko saattaa yllättää. Ostin tori.fi:stä 86 cm fleecehaalarin syksyä varten, mutta se olikin yllättäen reilusti SUUREMPI kuin aiemmin livekirppikseltä ostamani 92 cm fleecehaalari. :( Lisäksi se haisi omituiselta. Eka pesukaan ei vielä vienyt tuota omituista hajua pois. :(

  Ostin muuten aikoinaan tori.fi:stä pahasti kakkatahraisia vaippoja, jotka jäi täysin käyttämättä, kun en halunnut käyttää niitä. Kuvauksessa oli jätetty mainitsematta nuo tahrat ja vaipat oli kuvattu suljettuna päältäpäin. Nyt ne olivat muutaman päivän ulkona auringonpaisteessa ja tahrat olivat haalistuneet aivan haaleaksi! Mahtavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auringon voima on kyllä mahtava! Mut raivostuttavaa, etteivät ihmiset viitsi mainita niinkin "isosta" asiasta kuin kakkatahroista ja sitten oikein pantataan sitä tietoa ottamalla pelkkiä ulkokuorikuvia. MURRR! Onneksi sait ne haalistettua :)

   Poista
 2. Toivottavasti ehdin ajoissa. Yritin etsiä sähköpostiosoitettasi, mutta en löytänyt. Tässä olisi ilmoitus Balance sitteristä Tampereelta:

  http://www.kestovaippainfo.fi/keskustelu/viewtopic.php?f=50&t=209773

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ISO KIIITOS! Yritän ottaa yhteyttä myyjään... :)

   Poista
  2. ...ja nyt on yhteystiedotkin näkyvillä ;)

   Poista

Kiitos, kun jätät viestin!