keskiviikko 16. tammikuuta 2013

Palashampoo testissä


"Hoitavaa luonnon hennaa ja kehäkukkaa sisältävä shampoo hoitaa, antaa kiiltoa ja syventää erityisesti punaisten ja punaruskeiden hiusten väriä. Sopii parhaiten kuiville, käsitellyille ja normaalille hiuksille. Ryhdistää ja tekee hiukset ilmaviksi ja kiiltäviksi. Ei värjää hiuksia. Saippuapohjainen shampoopala on täysin ekologinen, se on tehty luomu kasviöljyistä, - yrteistä ja- eteerisistä öljyistä. Se ei sisällä säilöntäaineita, keinotekoisia hajusteita tai väriaineita eikä myöskään mineraaliöljyjä. Siitä ei jää muovipulloa jätteeksi."  -Biodelly


Olin jo ehtinyt haaveilla palashampookokeilusta, ja törmäsinkin Ruohonjuuressa Flow palashampoisiin ollessani kookosöljyostoksilla!

Flow palashampoon kehutaan myös poistavan hiuksista haitallisia kemikaalijäämiä, joten hiukset saattavat tuntua tahmeilta 1-10 pesukerran ajan, mutta hiusten puhdistuessa jäämistä tahmeus häviää. Jos yksi vaahdotuskerta ei tunnu riittävän, kannattaa pestä hiukset kahteen otteeseen. Ja voi kyllä, ensimmäinen pesukerta oli aivan järkyttävä! Hiukset olivat todella tahmaiset! En edes yrittänyt harjata niitä, eikä niitä tehnyt mieli koskea lainkaan kuivanakaan. Nyt, noin 8 pesukerran jälkeen ne alkavat muuttua puhtaamman tuntuisiksi. Ja mikä parasta, ne tuntuvat tuplasti tuuheammilta, ilmavammilta kuin ennen.

"Hoitoaineeksi" sekoittelin vatiin kylmää vettä ja Rajamäen hunajalla maustettua väkiviinaetikkaa (50% hunajaa, etikkapitoisuus 5%). Käytin sitä viimeisenä huuhteluna, eli huljuttelin siellä tukkani ja puristelin kuivaksi. Etikan tuoksu ei ollut ehkä kaikista ihanin, mutta se haihtui hiusten kuivuessa. Hiuksista tuli todella pehmeät!


Koska tämän palashampoon tarkoituksena on poistaa haitallisia kemikaaleja, ovat tietenkin kaikki hiustenmuotoilutuotteet ja vastaavat pannassa. Muutenhan saisin kärsiä tahmapesuista 4eva. Ajattelin, että en tule IKINÄ selviämään ilman hiuslakkaa, sillä kontrolli on oltava myös hiusten suhteen. Mutta niin vaan olen kyennyt olemaan ilman. Hyvä minä!

Luonnonmukaisia hiuslakkoja löytynee, kuten esimerkiksi Iloista Vihreää -blogista voi bongata, mutta olen ajatellut käyttää hätätapauksissa vanhaa kunnon sokerivettä. Tarvitsen hiuslakkaa lähinnä katkenneiden hiusten tasoitteluun päälaella, mutta kampausten kiinnittämiseen en ehkä lähtisi sokerivedellä läträämään.

Ajattelin ostaa myös toisenlaisen Flow palashampoon, esimerkiksi olut-muna palashampoon, joka antaa ryhtiä ja ilmavuutta hiuksille luonnollisin keinoin. Valikoimasta löytyy kaikkea laidasta laitaan: on bruneteille, blondeille, hiuspohjan ongelmille, vegaaneille, rasvoittuville hiuksille...

Ja taas saa tehdä salapoliisityötä, sillä INCI eli täydellinen ainesosaluettelo on maallikolle täyttä hepreaa. Hetken tavaamisen jälkeen olen kuitenkin varmistunut siitä, että tämä kyseinen palashampoo todellakin on luonnonkosmetiikalle asetetut kriteerit täyttävä tuote! Jes!

Esimerkiksi Lushin palashampoota kehutaan maasta taivaisiin, ja monet tuntuvat pitävän sitä aitona luonnonkosmetiikkana. Sellaiselta INCI ei kuitenkaan kuulosta laisinkaan... Aion avautua aiheesta pian.

Jos haluatte tietää, mitä kosmetiikkapurnukkanne todellisuudessa sisältävät, käyttäkää ilmaista kosmetiikan sanastoa. Hakukone kääntää monimutkaisilta kuulostavat kemiantermit selkokielelle. Yllättävää ja karmaisevaa. Myös täältä löytyy INCI-haku, jolla selvittää kemikaaliviidakkoa.

EDIT 31.1.13:

Useiden kymmenien pesujen jälkeen hiusten latvat ovat yhä tahmaiset ja epämiellyttävät. Palashampoo joutuu hetkeksi syrjään... Lue lisää täältä!

10 kommenttia:

  1. Mitenkä vaivalloista palashampoon käyttö on? Siis jos ajattele liikuntarajoitteista, jonka on hankala jaksaa pitää kädet ylhäällä jo nestemäisen shampoon käytön ajan?
    Mitenkä helposti shampoo "liukenee" hiuksiin?
    Onko se itse huuhtelu ihan samanmoinen kuin normaalistikin?

    Ja tiedätkö onko luomuna olemassa shampoo+hoitoaine yhdistelmä nestemäistä mömmöä? muutenkin tuntuu olevan välillä aika haastavaa löytyä yhdestä purkista, joka taasen mun elämää helpottais suuresti :/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan se hieman vaivalloisempaa, mitä nestemäisten käyttö, kun palaa täytyy hangata hetki tukkaan. Huuhtoutuu kyllä mielestäni melko nopeasti pois, ihan niin kuin normaalitkin shampoot. Tukka vaan on tosi tahmean tuntuinen ainakin aluksi!

      Täältä bongasin hyvänkuuloisen luomushampoon, samaa sarjaa löytyy hoitoainekin: http://www.lily.fi/juttu/testissa-madaran-gloss-vibrancy-luomushampoo

      Mä pahoin pelkään, että semmosia 2 in 1 tuotteita ei luomuna kauheasti ole? Toisaalta hiuksiin jätettäviä hoitoaineitakin on luomuna (esim. http://kauppa.ruohonjuuri.fi/hoitoaine-hiuksiin-jatettava/LOGONA-4017645008922/dp), helpottaisiko sellaisen käyttö suihkussa käyntiä, kun ei tarvitsisi siinä samalla läträtä molempien aineiden kanssa, vaan tuon voisi laittaa myöhemminkin?

      Poista
  2. Ja täällä saa syötettyä ainesosia, niin näkee kuinka pahoja ovat:

    http://www.luonnonkosmetiikka.fi/inci-haku/

    Odottelen taas pitkästä aikaa jotain juttua kestovaipoista. Varmasti pojan kasvaessa myös vaippatarpeet muuttuvat. Meillä ainakin tuntuu pissaa tulevan jo niin paljon, että harva se kerta on body ja housut märkänä. :( Tuntuu että harva vaippa pitää, tai sitten saisi olla ihan koko ajan vaihtamassa vaippaa. :(

    VastaaPoista
  3. Mä linkitin tohon loppuun suomalaisen incihaun :) mun linkit ei taida vaan pompata silmille tekstistä... Ja kiitos tosta linkistä, voisin lisätä senkin tekstiin! :)

    Uusi vaippapostaus on muhinu mielessä, kun oon nyt laittanu paljon pois M-koon vaippoja ja ottanut uusia käyttöön. Lupaan sellaisen pian :)

    mikä teidän normi päiväpaketti vaipassa on?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hirveän huonosti on kirppiksellä isoja vaippoja myynnissä - ainakaan hyväkuntoisia. :( Pieniä lähes käyttämättömiä löytyi kyllä pilvin pimein, kun ihmiset olivat todenneet että "ei ollut meidän juttu". :) Mun on hirveän vaikea nyt saada mitään pitävää pakettia aikaiseksi, kun yritän saada mahdollisimman ohuen, että poika pääsee hyvin liikkumaan. Aika usein vaippa pettää, ellei vaihda tosi usein. Harva vaippa pitää paria tuntia kauempaa, eli 3 h päikkäreiltä tullaan märkänä. :( Olen hamstrannut Babyidean bambu-prefoldeja muutaman, yhden hamppu-prefoldin, pari bambu-twofoldia ja kauhean kasan bambu-tiimaimuja, joita käytän taskuvaipoissa. Niitäkin pitäisi sitten laittaa kuitenkin melkoinen paketti taskuun, jotta imisi riittävästi meidän megapissaavalla pojalla. :( Tykkäsin niistä S-M-kokoisista Myllymuksujen vihreistä taskuvaipoista, joka tuli äitiyspakkauksessa. Hamstrasin niitä monta. Niitä käytin Myllymuksujen bambuhamppuimun ja Rainbown luomupuuvillaimun kanssa ja olivat oikein hyviä. Miinuksena oli vain että se bambusisäpinta ei tuntunut märkänä kuivalta ihoa vasten ja tarvi jotain kuivaliinaa väliin. Nyt ne alkaa olla jo pieniä, eikä ole riittävä imukyky tuossa paketissa. L-XL-kokoisena olen ostanut yhden uutena kuivaliinapinnalla. Sen laitan yleensä aamupäivän päikkäreillä, kun silloin poika pissaa yleensä eniten. Laitan sisään tosi muhkean froteeimun. Äiti teki ison pinon taskuvaippoja, joissa pul ja kuivaliinasisus. Jostain syystä ne pettävät tosi usein. :( Toiset on velourpintaista pulia ja jostain se velourpinta imee itseensä kosteutta ja sitten on tietenkin vaatteet aina märät. :( Ne tavallisella pulilla varustetut on ok, mutta ovat kooltaan sen verran pieniä, että eivät mene enää kauan, eikä niihin saa mitään tosi imevää pakettia ahdettua sisään. Nyt on kuulemma tehtynä jo vino pino 80-senttisiä taskuvaippoja. Tosi hyvän AIO:n ostin alennuksesta paikallisesta lastentarvikeliikkeestä: Natural Baby Bamboo yhdenkoon AIO, josta maksoin 9 e. Mutta niitä on vain yksi. :(

      Poista
    2. Oletko tuolla Facebookin Ostetaan-Myydään-Vaihdetaan kestovaipat ja kantovälineet -ryhmässä? Sieltä löytyy kaikenlaisia vaippoja, ihan kiitettävästi myös L-XL -kokoa :)

      Poista
    3. En oo Facebokissa, höh. :( Samoin siellä olis kuulemma hyvin lastenvaatteita ym tarviketta. :(

      Poista
  4. Nyt on ekolosta haettu palashampoo (flow vai mikä se nyt olikaan mistä puhuit) mukaan. Näyttää J:n mukaan kuulemma homejuustolta, että ei saa ihmetellä jos on syöty se saippua...hmmph?!?
    Saa nähdä miten käytännössä hoidan sen testaamisen, et pitääkö sitä kantaa joka viikko mukana niin allasterapiassa kuin J:n luona jne, olis ainakin kiva saada testattua sitä ihan rauhassa ja kunnolla. Noh, jos ei onnistu niin pidän huolen, että joku muu sen sit käyttää(, muutenkin kuin sisäisesti nautittuna)

    VastaaPoista
  5. Mies sanoi kans mun kasvosaippuasta eilen, että hän luuli sitä palaa peilikaapissa homariksi :D

    VastaaPoista

Kiitos, kun jätät viestin!