torstai 31. tammikuuta 2013

Ihana paketti ja pieniä pettymyksiä

Otin riskin, ja päädyin tilaamaan ekoripsarin sekä -meikkipuuterin netistä. Tutkailin jonniin verran ihmisten suosituksia ja kokemuksia tuotteista googlettamalla, mutta loppupeleissähän noiden toimivuus (ainakin meikkipuuterin) on aika yksilöllistä. Toki sävyn valinta on hiukan hankalampaa netissä, mutta meitsille passaa yleensä ainoastaan nuo vaaleimmat sävyt, useimmiten "ivory".

Kahden päivän päästä tilauksesta tuli Jolielta iso ihana paketti!
Tilasin Terre d'Oc ripsarin Noir Bengale (32) ja Zuiin meikkipuuterin (ivory). Sain kivoja kaupanpäällisiä, mm. pari tuoksunäytettä ja jotain rasvoja.

Tilaustositteessa oli käsinkirjoitettu viesti. Lämmitti mieltä :3

Kohta testaan noita meikkejä ensimmäistä kertaa!

********************************************************
Ja sitten näitä pieniä pettymyksiä. Takaiskuja! 

Kookosöljy on osoittautunut muutoin oivaksi dödötuotteeksi, mutta se tosiaan jättää vaaleisiin kankaisiin öljytahraa. Ongelma on lähinnä noiden kainalosta tiukkojen paitojen ja toppien kanssa. Koska en halua pilata vaatteitani, aion nyt kokeilla jotain muuta luonnonmukaista vaihtoehtoa. En tyrmää täysin mineraalikivi -vaihtoehtoa, vaikka sen mahdollisesti sisältämä nikkeli arveluttaakin.

Palashampoo jättää hiukset edelleenkin tahmaisiksi! Lähinnä aivan latvaosiot ovat tahmaiset, niissä nyt onkin vuosien kemikaalikuormitus. Tyvi on ihan ok tuntuinen, eikä näytä rasvaiselta. Tältä näyttää juuri pesty harja, jolla on kerran harjattu hiukset läpi:


Tämä valkoinen mähmä on uskomattoman tahmaista, eikä lähde käsistäkään kuin saippualla.

Luultavasti palashampoo sopii parhaiten hiuksille, joita ei ole liikaa rasitettu erilaisilla käsittelyillä ja mömmöillä. Aion pistää nuo jemmaan, ja ottaa käyttöön uudestaan sitten, kun olen saanut värjäämättömät hiukseni takaisin. Tilalle otan kokeiluun Madaran Gloss & Vibrance -shampoon.

En aio pitää kynsin ja hampain kiinni siitä, että kaikki käyttämäni tuotteet ovat 100% luonnonmukaisia, jos se hankaloittaa jotenkin elämää. Olen liian mukavuudenhaluinen (ja kiireinen) turhaan venkslaukseen. Mutta kaikki "pahikset", mitä vaan pystyn karsimaan pois tuotteiden sisällöistä, on plussaa.

Tämä on hieno oivallus ihmiselle, joka on ennen ollut erittäin joko-tai -tyyppi...


5 kommenttia:

 1. Ootko ikinä tutustunut Oriflamen Eco -sarjaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun sisko just esitteli sen tossa sunnuntaina, aattelin kokeilla jotain sieltäkin! :)

   Poista
  2. Eiku se olikin Yves Rocher :O mut hyvä tietää, että Oriflameltakin löytyy ekotuotteita :)

   Poista
 2. Mä käytän niitä LUSH:n tuotteita nyt ainakin osittain, välillä tuota tahmashampoota. Lushin tuotteissa vaan on niiiiin ihanat tuoksut, etten voi vastustaa. Mutta muuten, mulla on mineraalikivi...edelleen hikoilen kuin sika ja hajuja se ei valitettavasti poista kokonaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi damn. Toisaalta eipä toi kookosöljykään siihen märkyyteen mitään auttanut, ja hajut... no, siihen kuitenkin. Tuntuu, että luomuripsari ja luomudeodorantti ovat useimmiten sellaisia, jotka pettävät :/

   Poista

Kiitos, kun jätät viestin!