tiistai 9. lokakuuta 2012

Kestovaippavertailu vol. 2

Vaippatilanteemme on muuttunut paljon sitten ensimmäisen kestovaippavertailun. Pojalle on toki tullut lisää painoa ja olemme siirtyneet käyttämään M-koon vaippoja. Lisäksi pissan määrä on valtava!

Valitettavasti kaikkien materiaaleja en uskalla lähteä arvailemaan, kun ovat tulleet meille kirpparilta ilman tarkempia tietoja. Nämä ovat kaikki olleet hyvin toimivia ratkaisuja meillä, joten varsinaisesta vertailusta ei oikeastaan voida puhua. Tämä on ehkä ennemmin suosittelupostaus ;)

Olemme tällä hetkellä vanhempieni luona, joten tässä ei suinkaan ole kaikki vaipattimet. Meillä on useita samanlaisia, joista osa on nyt kotona tai pesussa. Tässä on kuitenkin pääpiirteissään yksi kutakin mallia, jotka meillä toimivat parraiten.

Vaippakokoelmaa.

Kuvassa ylhäältä vasemmalta:

Pinkit Bumgenius all-in-one/one size/luomupuuvillaa, vaaleansininen Bumgeniuksen one size taskuvaippa, Apilakuun taskuvaippa, armeijakuosinen minkeevelourinen taskuvaippa, Made by Riina -sisätaskuvaippa, Onnikkaan sisätaskuvaippa, Tots Botsin Bamboozles -sisävaippa, raidallinen/autokuosinen/kukkakuosinen Apilakuun sisävaippa, sisävaippa merkkiä tuntematon sekä Made by Riina sisävaippa.

Bumgeniuksen all-in-one vaatii nykyään lisäimuja pelittääkseen edes muutaman tunnin. Laitan läppien alle Rainbown puuvillaimun sekä päälle KVK:n tiimaimun, jossa on siis coolmax. Pinta tuntuu kuivalta, vaikka vaippa olisi märkä.

Paketti kiinni! Eikä ole yhtään liian muhku :)

Uusin rakkauteni on Bumgeniuksen one size taskuvaippa! Täytän sen yleensä Myllymuksujen taittoimulla tai vastaavanlaisella hampputaittoimulla sekä Rainbown lisäimulla.

Sisävaippoja

Raidallisessa ja kukkakuvioisessa sisävaipassa on ulosvedettävä pitkä läppä. Näihin saatan laittaa vielä jonkun lisäimun, jos käytän yövaippana. Alimmaisessa vaipassa läppä on ulkopuolella. Kaikissa vaipoissa on coolmax -pinta ihoa vasten.

Tots Botsin bamboozle -sisävaippa

Vaipassa on läppä, jonka yleensä taitan. Lisäksi laitan KVK:n tiimaimun, jotta ihoa vasten olisi kuivempaa pintaa.

Made by Riina sisätaskuvaippa sekä Onnikkaan sisätaskuvaippa.

Molemmissa vaipoissa on sisäpinta coolmaxia.

Bodyja olen pidentänyt "Many Months" -jatkopaloilla. Näitä on kuulemma helppo tehdä itsekin... Meillä ovat nimittäin nuo 68cm bodyt käyneet liian lyhyiksi, mutta useimmat 74cm bodyt ovat taas liian pitkiä hihoista tai isoja yläosasta.


Taskuvaippoihin ja sisätaskuvaippoihin laitan useimmiten jonkun taittoimun sekä Rainbown lisäimun. Niillä pärjää tarpeeksi pitkään päivisin, mutta öisin on alkanut tulla ongelmia vaipattamisen suhteen. Poika pissaa hurjia määriä myös öisin, kun syökin vielä kahteen kertaan yössä. En haluaisi vaihtaa vaippaa syöttöjen yhteydessä pelkän pissan takia, kun sitten hän kuitenkin heräisi enemmän. Olenkin sitten laittanut lisäimua sisävaippoihin niin paljon kuin olen suinkin kehdannut. Mietityttää vaan, että muuttaakohan valtavan suuri kestopeppu selällään nukkujan asentoa jotenkin epäergonomiseksi? Onneksi Pikkukarhu on alkanut kääntyä itsestään kyljelleen nukkumaan, joten iso vaippapeppu ei häiritse niin paljon.

Kuorivaippoja ei ole käytetty enää aikoihin. Meillä on joitain 10 kiloon asti meneviä kuoria, mutta ei niihin oikein tuppaa istumaan nuo sisävaipat. Niinpä olenkin käyttänyt HH Woolsin Longieseja (keltaiset ja vihreät) sisätasku- ja sisävaippojen kanssa. Yleensä yritän kikkailla niin, että jos ihmisten ilmoille lähdetään, niin laitetaan sitten joku taskuvaippa tai all-in-one. Muskarissa katsoivat pitkään, kun body oli vedetty villapöökien päälle :D Ja onhan se välillä mukavaa pukea lapselle ihan tavallisiakin housuja.

Bumgeniuksen all-in-one vaipat, joita vielä edellisessä vertailussa hehkutin, ovat nyt poistuneet rakkauslistaltani. Kyseisissä vaipoissa kun oli se mikrokuitufroteinen imu sisällä, joka riitti ehkä tunniksi tälle meidän megapisurille. Osaan vaipoista olisi voinut työntää lisäimua, mutta annoinpa sitten olla. Ne M-kokoiset all-in-onet, mitä ehdin hankkimaan, ovat sen verran huonossa hapessa jo reisikuminauhoistaankin, että taidan ratkoa imut irti lisäimuiksi...

Seuraavaksi ostoslistalla olisi noita Bummarin taskuvaippoja.

*********************************************
Tsekkaa myös:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos, kun jätät viestin!