maanantai 6. tammikuuta 2014

Köyhän miehen leikkikeittiö

Pikkukarhu ihastui taaperoystävänsä "leikkikeittiöön", jonka ystäväni oli itse askarrellut DIY-hengessä. PK jaksoi kokkailla koko 2-vuotissynttäreiden ajan, eikä malttanut edes syödä herkkuja! Tilanpuutteen vuoksi emme voineet hankkia kotiin varsinaista leikkikeittiötä, joten päätimme tehdä samanlaisen itse.

Tarvitaan vain Ikea (ylläri!) sekä mustaa kontaktimuovia:

Expedit -hylly. Sellainen 2x2 on hienompi, ellei tarvitse kirjahyllytilaa.
Kuva lainattu Ikeasta

Upotettava kaappi, joka asennetaan väärinpäin, mikäli halutaan "uuninluukun" aukeavan kuten aito.
Kuva lainattu Ikeasta

Lansa -vetimet. Vetimiä on paljon erilaisia, mutta minusta nämä olivat uuniin passelit.
Kuva lainattu Ikeasta

Ja tältä se näyttää luonnossa:

Mustan kontaktimuovin sijaan käytimme väliaikaisratkaisuna mustaa pahvia sinitarrakiinnityksellä. Taapero ei ole ainakaan vielä tajunnut repiä niitä irti.

Leikkiastiat ovat Ikeasta niin ikään: ruuanlaittosetti & keittiövälinesetti

Koska ruoka ja ruuanlaitto kiinnostaa Pikkukarhua muutenkin, sai hän joululahjaksi iki-ihanan puisen vihannessetin! Palaset ovat tarroilla kiinni toisissaan, ja veitsellä leikatessa motoriikka harjaantuu.

Meiltä löytyy myös samaa sarjaa olevat "pitataskut"

Nämä edellä mainitut Hapen tuotteet ovat muutenkin aivan ihania! Tuotemerkiltä löytyy vaikka minkälaisia puuleluja, ja mikä parasta, ne ovat ekologisia sekä turvallisia. Olen bongannut niitä muun muassa Prismasta. 

4 kommenttia:

 1. oi, ihan mahtava idea!! Meillä on julius kaverillaan ollessa myös aina leikkikeittiön kimpussa ruokaa laittamassa.. Pitäisi varmaan kehitellä jotain vastaavaa, ettei tarvitse keittiössä oikean lieden nappeja jatkuvasti väännellä.

  VastaaPoista
 2. Loistava idea, just eilen oli leikkikeittiöstä puhetta kun täälläkin pikkumies on ruvennut tarjoamaan gourmet-aterioita niin vanhemmille, nalleille kuin koirillekin. Mulla oli kyllä mielessä vieläkin köyhemmän miehen leikkikeittiö eli sellainen kuin meillä oli lapsena (ettei se olis vieläkin leikkimökissä): hella tehdään pahvilaatikosta, hellan nupit piltti-purkin kansista, hellan levyt maalataan/väritetään laatikon pintaan...

  Ansku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahvilaatikossa on vaan se huono puoli, että sitä on liian helppo ja kiva roudailla sitten ympäri kämppää ;) Mutta hyvä idea sekin! :)

   Poista

Kiitos, kun jätät viestin!